fbpx

Közös kollekcióval rukkolt elő a Vans és a MoMA

A híres cipőmárka a New York-i Modern Művészeti Múzeummal fogva össze jött ki legújabb kollekciójával.

A Vans cipőmárka már nagy sikereket ért el korábban is a művészeti együttműködésével, legyen szó akár a Van Gogh Múzeummal való korábbi kollekciójára, vagy akár a Frida Kahlo lábbeli kapszulagyűjtemény létrehozásáról. Most folytatják az ehhez hasonló együttműködést, összefogva a New York-i MoMA-val. A Vans X MoMA kétrészes sorozatot szeptember végén kezdik majd el árusítani, melyek darabjai nagyszerű művészek által ihletett egyedi cipők és ruhák.

Salvador Dali, Vaszilij Kandinsky, Claude Monet, Edvard Munch, Jackson Pollock, Lybov Popova és Faith Ringgold művészek munkái köszönnek vissza a Vans új kollekciójában, a klasszikus sakktábla motívum színes verziójával is, amivel összhangba kerül a MoMA márkanévvel. Továbbá van egy interakcióra koncentráló gyerek kollekció is, amely lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy saját maguknak tervezzék meg a cipőjüket.

Az új kollekció 2020. szeptember 30-án lesz elérhető online és a Vans üzletekben, valamint a MoMA Design Store helyszínein és a MoMA online áruházában, valamint a Vans kiválasztott kiskereskedésiben.

Képek forrása: Vans