fbpx

Lucia Lenders illusztrációiban megálmodta a tökéletesen tökéletlen nőket

A hollandiai Rotterdamban élő és dolgozó Lucia Lenders munkája játékos, lendületes és „tökéletesen tökéletlen”.

Lucia Lenders különösen szereti a nőket rendkívül hosszú karokkal és lábakkal lerajzolni, melyek szinte kitörnek a képkeretükből. „Ezek a játékos arányok egyszerre teszik őket erőssé és ügyetlenné” – mondja. „Gyakran használom ezeket a kifejező, dinamikus testformákat történetmesélésre.”

Lucia alapvetően szerkesztőségi munkákon és megrendelt illusztrációkon, valamint saját kezdeményezésű projekteken dolgozik, de készít riso nyomatokat és képeslapokat, melyeket az Etsy-n keresztül értékesít. De míg néhányan a kreatív szakmában az ügyfelekre csupán szükséges rosszként tekintenek, addig ezt Lucia egészen másként látja. „Szeretem a saját alkotás szabadságát, de a szerkesztői illusztrációkat is nagyon szeretem. Ez a kezemmel és a fejemmel végzett munka tökéletes egyensúlya.” – hangsúlyozta.

A Bredában, az AKV Sint Joost-nál folytatott illusztrációs tanulmányai közben fedezte fel a figurák készítésének szeretetét, és azóta sem nézett vissza. „Ábráimban olyan nőt ábrázolok, aki nemcsak gyönyörű, divatos és erős, de esetlen, kétes és vicces is egyszerre” – magyarázta. „Bármilyen komoly témáról is van, mindig keresek egyfajta könnyedséget és humort az illusztrációimban. Ez arra emlékeztet, hogy ne vegyem túl komolyan a dolgokat! Azt akarom, hogy a munkáim szórakoztatóak és kellemesek legyenek.”

Vizuálisan sok minden megihleti Luciát. „Idetartoznak az emberek az utcán, különböző színkombinációk a szupermarketben és beszélgetés a barátokkal” – mondja. „Nagy szenvedélyem van a ruhák, könyvek és kerámiák takarékos vásárlása iránt is. De maga a rajz a legnagyobb inspirációm és az új ötletek előállításának elengedhetetlen része. Csodálom Picasso és Matisse laza, elegáns rajzolási módját: látható rajtuk könnyedségük és örömük.”

Képek forrása: Lucia Lenders