fbpx

Szállj meg F. Scott Fitzgerald és felesége egykori otthonában!

Csupán 72 dollárt, vagyis körülbelül 22 ezer forintot kell fizetni éjszakánként azért, hogy megszállhassunk F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby írójának és feleségének egykori házában.

Az idei év egyértelműen nem az utazásokról szólt, mégis már most érdemes megtervezni hová is utazzunk majd el, amint erre biztonságosan lehetőségünk nyílik. Erre a listára méltán kerülhet fel Jane Austin egykori angliai otthona, valamint F. Scott és Zelda Fitzgerald alabamai háza, amiben még egy múzeum is helyet kapott.

Mindössze 72 dollár/éj áron hirdetik most azt a szerény kis házikót, amelyben A nagy Gatsby írója és felesége élt 1931-32 között. Az épület egyébként az F. Scott és Zelda Fitzgerald múzeumnak ad otthon, de két apartmant is kiadnak benne az ide látogató irodalmi fanatikusok.

A házban a korából adódóan nem kell a legnagyobb luxusra számítani, helyette egy igazi időutazáson vehet részt aki megszáll ebben a nem mindennapi otthonban. Az 1930-ban kialakított fürdőszoba meglehetősen kicsinek számít már mai szemmel nézve, és néhol még az eredeti tapéta is fent van, de ezek mind csak hozzáadnak a hely hangulatához. A vélemények szerint az épület ósdi és nyikorgós, szóval a mai modern kényelmet nem adja meg a szállás, mégis a Fitzgerald házaspár szelleme átjárja az egész házat és ennek pont elégnek kell lennie egy igazi irodalmi kalandárnak.

Nyitókép forrása: Pixabay