fbpx

Az Oscar-díjas színésznő egy igazán különleges szerepben tér vissza a képernyőre.

Hollywood egyik legikonikusabb színésznője 11 év kihagyás után tér vissza a kamerák elé. Romain Gary: Előttem az élet című regényének adaptációjában debütál egyben először Sophia Loren a Netflixen 2020 őszén. A litván származású francia író a kötetét Émile Ajar álnéven írta és 1975-ben megkapta érte a legrangosabb francia irodalmi díjat, a Goncourt.

A történet Párizs egyik bevándorlónegyedében, Belleville-ben játszódik: itt él Rosa mama (akit Sophia Loren alakít), egy Auschwitzot megjárt zsidó öregasszony. Lakásában egyfajta bentlakásos óvodát működtet, ahol prostituáltak gyermekeire vigyáz. Kedvence közülük a tizennégy éves szenegáli Momo nevű kisfiú, aki születésétől fogva nála lakik.

A színésznő nem titkolja, hogy nagyon boldog, amiért egy ilyen különleges drámában dolgozhatott a Netflix-szel együtt: „Sokéves karrierem során a legnagyobb stúdiókkal szerződtem le filmekhez, de biztosan állíthatom, hogy egyiket sem járta át ennyire az a kulturális sokszínűség, amit a Netflix képvisel, és ez az, amit imádok benne!” – nyilatkozta. A filmet egyébként a Netflixnek Sophia Loren fia, Edoardo Ponti rendezte, akivel ez lesz a 3. közös filmjük.

„Egy hihetetlenül gazdag történetről van szó: vicces, szívszorító és egyben nagyon aktuális is, hiszen kiemeli annak fontosságát, hogy figyeljenek és hallgassanak ránk. Ez egy igazán megható mű két olyan karakter barátságáról, akik szinte mindenben csak különböznek egymástól – a faj, vallás, kultúra, generáció kérdésében is– mégis ugyanazon az oldalon állnak. Imádtam Rosa mamát játszani. Kemény, törékeny, túlélő. Sok tekintetben saját édesanyámra emlékeztet.

Az Előttem az élet premierje a tervek szerint Rómában lesz majd októberben (ha nem szól közbe a koronavírus), november 13-án pedig felkerül a Netflix repertoárjába is.

Nyitókép forrása: Photo by Thibault Penin on Unsplash