fbpx

100 kedvenc filmjéhez tervezett vintage könyvborítót Matt Stevens grafikus

Hogyan is néznének ki a klasszikus filmek, ha régi, papírkötési könyvekként kerültek volna piacra? Matt Stevens grafikus megválaszolta a kérdést: 100 kedvenc filmjéhez készített el 100 szuper vintage könyvborítót. Neked melyik a kedvenced?

Gyakran nézik le a papírkötésű könyveket, hiszen régebben volt egy olyan nézet, amely szerint a keménykötésű könyvek képviselhetik csak az irodalmi minőséget, míg papírkötésű társaik eldobhatóbb alkotások. A 20. század közepére szerencsére ez a hozzáállás megváltozott, ekkoriban ugyanis egyre több kiadó kezdett el szép és minőségi papírkötésű könyveket kiadni, igazi irodalmi tartalommal párosítva.

Ma már ezek az akkor kiadott papírborítók kultikusnak számítanak, sok tervező próbál ma is hasonlót alkotni. Ezt ihlette meg Matt Stevenst is, aki Good Movies as Old Books (Jó filmek régi könyvekként) címmel készített el egy saját sorozatot. A projekt során a számára 100 legkedvesebb filmjéhez képzelt el régi, papírkötésű borítókat, vintage, illetve retro dizájnnal kombinálva a film stílusához és történetéhez illeszkedve.

Íme a pár remek borító a sorozatból, a teljes gyűjteményt pedig a grafikus honlapján lehet megcsodálni.

Élősködők – Rendezte: Bong Joon Hoo

Mi – Rendezte: Jordan Peele

Segítség, felnőttem! – Rendezte: Penny Marshall

Pee Wee nagy kalandja – Rendezte: Tim Burton

Fehér éjszakák – Rendezte: Ari Aster

Képek forrása: © Matt Stevens