fbpx

5+1 ingyen elérhető könyv az őszi bekuckózáshoz

A rohanó mindennapokban kinél jobban, kinél kevésbé kap szerepet az olvasás. Pedig tudjuk, hogy számtalan pozitív tulajdonsággal bír, így érdemes beiktatni minden napunkba egy kis pihenőt, amikor elvonulunk egy könyvvel és elmerülünk egy teljesen másik világban.

Most összegyűjtöttünk 5 olyan könyvet, mely ingyenesen is elérhető, így könnyedén olvashatod őket a neten, utazás közben, akkor is, ha nem fér bele a táskádba egy hatalmas könyv. Nincs több kifogás. Olvass!

1. Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja

A szépirodalom egyik régi klasszikusa, mely főszereplőjét, a tengerész Edmond Dantest különböző hamis vádak érik, ennek következtében pedig börtönbe kerül. Az, hogy hogyan változik meg élete, kiszabadul-e és, hogy pontosan mire utal a cím, az kiderül a regényből.
A könyvnek akkora sikere volt mindig is, hogy sorozat és film is készült belőle, a regény pedig sok iskolában szerte a világon kötelező olvasmányként szerepel.

2. Szerb Antal: Utas és holdvilág

Vannak olyan könyvek, amikért újra és újra visszanyúlunk és elolvasunk. Szerb Antal Utas és holdvilág című könyve is pontosan ilyen. A történetben Mihály és felesége Erzsi éppen nászútját tölti Velencében, ahol összetalálkoznak Mihály gyerekkori barátjával, ami azonban mindent felkavar és ennek hatására a férj úgy dönt elmeséli feleségének kamaszkorának történetét.

3. Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó

Tagadhatatlan, van aki imádja Rejtő Jenő írásait és sokan vannak, akik egy darabot sem olvastak tőle. Ebben a könyvben az orosz származású Gorcsev Iván Bordeaux-ba menet a makaó nevű játékon elnyeri a fizikai Nobel-díjat és gazdag lesz. Később szerelmes lesz, azonban a lány apja azt mondja viccből, hogy csak akkor veheti feleségül a lányt, ha Iván beáll a francia légióba. Na hogy mi lesz ebből?

olvasás
Forrás: Unsplash

4. Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Láttad a filmet? Imádtad? Rég olvastad a könyvet? Itt az ideje újra felfedezni Lizzy és Mr. Darcy egyszerűnek nem mondható történetét. Jane Austen életművének legismertebb és legfontosabb olvasmánya ma is kihagyhatatlan olvasnivaló.

5. Lev Nyikolajevics Tolsztoj: Anna Karenina

Az orosz realizmus egyik fő műve, melyet Tolsztoj 4 éven keresztül írt. A történet születése nagyon összetett, hiszen az alkotó történelmi tanulmányokat végzett, személyes élményeket is belevitt a történetbe. A főhős, Anna Karenina otthagyja boldogtalan házasságát, és követi a fiatal arisztokrata szerelmét, Vronszkijt.

+1. Örkény István: Válogatott egyperces novellák

Borongós őszi napokon vedd elő Örkény egyperceseit és olvass el egyet, ha kevés időd van, vagy merülj el a novellákban egymás után, ha sok időd van. Az, hogy jobb kedvre derülsz, garantált.

Nyitókép forrása: Pexels