fbpx

Csokiimádók figyelem! – Megnyílt a valaha volt legnagyobb csokoládé múzeum

A zürichi székhelyű Lindt Home of Chocolate névre keresztelt múzeum garantáltan a csokiimádók Mekkája lesz, hiszen a csokoládé múzeumban nem csak a csokoládé történelméről hallhatunk, de haza is vihetjük a legfinomabbakat közülük.

Szeptember 13-ától Zürichben is gondoskodnak már arról, hogy elegendő endorfinnal lássuk el a szervezetünket, hiszen megnyitották a világ legnagyobb csokoládé múzeumát. 7 éven át építették a csokifalók mennyországát ebben a svájci városban, ahol az eddigi legnagyobb Lindt csokoládé márkabolt, és csokiszökőkút is helyet kapott.

A világ legnagyobb Csokoládé Múzeumában, a Lindt Home of Chocolate-ben egy interaktív túra vár mindenkire, aki ide látogat, azonban nem csak a Lindt márkáról, hanem annak híres elődjeiről is mesél az érdeklődőknek. A kiállítás szerves részét képezi a svájci csokoládékészítés története, azonban a tárlat sztárja mégis egyértelműen maga a kakaóbab, hiszen ez ajándékoz meg minket a csokoládéval.

A múzeumban lehetőségünk nyílik arra is, hogy elkészíthessük saját desszertünket a Lindt Chocolateria egyik exkluzív workshopján. Miközben megismerhetjük a Lindt márka egyedi gyártási folyamatát mi is kiélhetjük kreativitásunkat. Ezen kívül az igazán édesszájúakra vár még egy praliné-kóstoló szoba és egy 9 méter magas igazi csokoládészökőkút is.

Nyitókép forrása: lindt-home-of-chocolate.com