fbpx

Guiness-rekord egy Insta csatlakozással – David Attenboroughnak sikerült!

A természettudós teljesen felrobbantotta az internetet azzal, hogy csatlakozott az Instagramhoz.

Rohamtempóban növekedett követőinek száma a csatlakozás utáni néhány órában, a rekord azzal dőlt meg, hogy soha senkinek nem sikerült ilyen rövid idő alatt ennyi követőt szereznie. Hihetetlen, de egy óra alatt elérte az 1 milliós követőtábort a brit természettudós. A cikk írásakor pedig ez a szám pontosan 5.024.379 főre emelkedett.

Eddig mind képes tartalmakat, mind videókat közölt már, célja felhívni a figyelmet a klímaváltozásra, természeti katasztrófákra. Azzal, hogy ezen a modern platformon is elérhetővé válik üzenete, remélhető, hogy minél többen észbe kapnak és változik a véleményük a környezetvédelem kapcsán. Ahhoz, hogy az Instagram fiók mindig frissüljön, két régi, állandó munkatársa segíti őt, Jonnie Hughes és Colin Butfield személyében.

David Attenborough ma már 94 éves, azonban egyáltalán nem tétlenkedik, ahogyan ezt most már Instáján is figyelemmel kísérhetjük. A természettudós a Cambridge-i Egyetemen tanult és 1957 óta készít természetfilmeket és sorozatokat a brit BBC számára.

Tavaly mutatták be a Mi bolygónk (Our Planet) természetfilmsorozatot a Netflixen, melyben David Attenborough is közreműködik. A sorozatnak magyar vonatkozása is van, hiszen Magyarország élővilágából is láthattak egy kicsit a nézők. Munkásságát rengeteg alkalommal elismerték már, 1985 óta lovagi címmel is büszkélkedhet.

Igazából mire elkészült az írás, addigra a követők száma már elérte a 5.024.416-ot. Kövesd ITT te is!

Forrás: BBC

Photo by Lisa Fotios from Pexels