fbpx

A Trónok harca írója elárulta, melyik jelenetet utálta a legjobban a sorozatban

George R. R. Martin szerint ez a Trónok harca jelenet még az évadzárónál is rosszabbul sikerült.

A Fire Cannot Kill the Dragon című új könyvben George R. R. Martin több szempontból is elemzi az HBO által készített Trónok-harca sorozatot. Az író a saját könyve adaptációjának számos elemét dicséri, például Ned Stark halálát vagy A Vörös Nász című részt, azonban időnként erős kritikát is megfogalmaz a tévés feldolgozással szemben.

Kiderült például az is, hogy a legkevésbé az első évad egyik jelenetét szereti, mert szerinte nem volt elég minőségien kidolgozva az adott rész. A sorozat készítői igaz, ekkor még kisebb költségvetéssel dolgoztak, így érthető, hogy miért elégedetlenkedik a könyvek írója, hiszen a 2011-es epizódban a látványelemek valóban nem eléggé fantasztikusak. Ez a hiányosság Martin szerint az első évadnak azon a jelenetén látszódik meg a leginkább, amikor Robert király utolsó vadászatára indul.

A könyvben kevés szó esik erről egyébként, csak annyi derül ki, hogy a király vadászni ment, amiközben megtámadta egy vadkan, és amikor visszahozzák a kastélyba, már nem tudnak rajta segíteni és belehal a sérüléseibe. Vagyis Martin valójában nem írta meg magát a királyi vadászatot, mégis sok részletet hiányolt magából az epizódból. „Annyit azért tudok, hogy milyen volt egy igazi királyi vadászat. Több száz férfinak kellett volna ott lennie, kellett volna lennie pavilonok és egy vadászmesternek kutyákkal és kürtöket fújtak volna. Csakis így megy egy igazi király vadászni! Nem csak sétálgatott volna az erdőben három közeli barátjával, feltartott lándzsákkal, azt remélve, hogy belefutnak egy zsákmányba. De azon a ponton úgy tűnik nem volt pénz pavilonra, lovakra és kutyákra” – fakadt ki Marin a könyvben.

A rajongók többségének biztosan nem ez a jelenet fájt a legjobban a sorozatból, hiszen az utolsó évad azért tele volt ennék sokkal nagyobb bakikkal is. De valahol mégis érthető lehet, hogy a középkormániás írónak pont ez szúrja a szemét a legjobban.

James Hibberd Fire Cannot Kill the Dragon című könyve október 6-án jelenik meg a tengerentúlon, mely remélhetőleg mihamarabb olvasható lesz hazánkban is.

Nyitókép forrása:Photo by K. Mitch Hodge on Unsplash