fbpx

Idén is kötelező program az ARC kiállítás

Idén új helyszínen érhető el a már 20. alkalommal megrendezésre kerülő ARC kiállítás.

Az újbudai Bikás park ad otthont az úgynevezett közérzeti kiállításnak, melynek mostani témája a Hova tovább? nevet kapta.

„Helló, mizu, mi van veled? Te érted, hogy mi van most? Hogy mi történik velünk és mit érzünk a maszk mögött a globális bizonytalanságban? Tényleg ennyire megváltozott minden? Vagy mi változtunk meg? Szerinted mi legyen? Merre vegyük az irányt? Vissza a múltba, vagy előre a jövőbe? Meneküljünk egy másik bolygóra, vagy változtassuk meg ezt a világot? Messiás kell, megmentő, új intelligencia, vagy találjunk vissza önmagunkhoz? Kifelé meneküljünk, vagy fedezzük fel, mi van legbelül? Szerinted mi legyen? Merre vegyük az irányt? Vissza a múltba, vagy előre a jövőbe? Meneküljünk egy másik bolygóra, vagy változtassuk meg ezt a világot? Messiás kell, megmentő, új intelligencia, vagy találjunk vissza önmagunkhoz? Kifelé meneküljünk, vagy fedezzük fel, mi van legbelül? Te mibe kapaszkodsz, amikor megfordul körülötted a világ? A vakcinákba, távolságtartásba, lélegeztetőgépekbe, mentőcsomagokba? Vagy a képzelőerődbe, a kreativitásodba? Az ötleteidbe? És ha igen, most van ötleted? Van víziód? El tudod mondani, hol a hova, merre a tovább? Van ötleted, hogy megmutasd másoknak is, hogy hol tartunk most? Szerinted jól változunk? Vagy szerinted is rossz irányba mennek a dolgok? Te mit gondolsz, mit érzel, mit képzelsz, mit akarsz, mit látsz?” -olvasható a kiállítás honlapján.

Az idei furcsa évben erre a kérdésre keresték a választ és erre volt lehetőség megalkotnia a válaszokat plakátok formájában. 766 pályamű közül választotta ki a zsűri a legjobbakat, melyek a parkban felfedezhetőek most.

A nyertes Elter Zsolt Szerelem a korona idején című alkotása lett, de elmondható, hogy az idei évben is szárnyalt a kreativitás és fantasztikus dolgok születtek egytől egyig.

A téma adott volt, a középpontban így helyet kapott a politika, a koronavírus, az oktatás és a magyar jövőkép is.

A plakátok között egy közönségdíjas nyertes is kikerül majd. Látogass ki a kiállításra és szavazz te is a kedvencedre! November 1-ig van időd kilátogatni a Bikás parkhoz a teljesen ingyenes, éjjel-nappal látogatható kiállításra.

Megmutatunk néhány csodás alkotást:

Hoffmann Edina: Úgy általában minden

Turjánszki György: Szódásszabadság

Sátor Dénes: Nemzeti Alaptanterv

Szőke Dávid: Hello, ubik

Szabó Izabella: Majdleszvalahogy

Tana Géza: Hide the Pain

Hajsz Tibor: Ezzel tessék hazamenni

Mészáros Dóra: Apukám mindig azt mondta

Nyitókép: Gulyás Lídia: ríl lájf

Képek forrása: Kicsid Ingrid tulajdona.