fbpx

Jon Burgerman mókás karaktereinek szórakoztató installációjával próbálja jókedvre deríteni Bostont

A világ legtöbb városához hasonlóan Bostonban is folytatódtak a szigoritásíok a koronavírus terjedésének leküzdése érdekében, ezért felkérték Jon Burgermant a közkedvelt doodlert, hogy műveivel felvidítsa az amerikai várost.

A „Vigyázzunk egymásra!” elnevezésű nyilvános művészeti installáció 2D és 3D karakterek humoros keverékét tartalmazza, például fánkokat, pizzaszeleteket, szíveket és barátságos tükörtojást – azokkal a híres gülü szemekkel, melyek a művész egyik ismertetőjegyévé vált már. A szobrok a park padjainál és a fák mellett állnak, és remélik, hogy ösztönzik a társadalmi távolságtartást, miközben a helyi közösséget a művészet révén összehozzák.

Ahogy Jon Burgerman fogalmaz: „Ebben a bizonytalanságban a művészet és a humor fontos szerepet játszik abban, hogy jó hangulatban tartsuk magunkat és a körülöttünk lévőket.”

A bostoni Seaport nem először dolgozik együtt olyan művészekkel, mint Jon Burgerman. A korábbi megrendelésre készült művek között szerepel például Frank Stella falfestményének reprodukciója, valamint az Air Sea Land névre keresztelt, híres spanyol művész, Okuda San Miguel hét exkluzív szobrának sorozata.

Neked hogy tetszenek ezek a vidám kis frigurák?

Képek forrása: Jon Burgerman