fbpx

Maldív-szigeteki álommeló a könyvek szerelmeseinek

A Maldív-szigetekhez tartozó Kunfunadhoo-sziget luxus öko-üdülőkomplexusa, a Soneva Fushi, egy szuper állásajánlatott tett közzé, amelyben könyvesbolti eladót keresnek október végétől jövő év Húsvétjáig.

 „A Maldív-szigetekről szerencsére szinte teljesen eltűnt a vírus, és az általunk üzemeltetett üdülő saját klinikával és szigorú biztonsági előírásokkal működünk a mai napig, tehát a munkakörülmények nagyon biztonságosnak számítanak” – nyilatkozta az álláshirdetéssel kapcsolatban Philip Blackwell, az Ultimate Library ügyvezető igazgatója.

Philip Blackwell cége látja el ugyanis könyvekkel az üdülőterületeket szerte a világban, így a Soneva Fushi területén lévő kis könyvesboltot is ők üzemeltetik, amely méltán érdemelné ki a világ legmenőbb könyvesboltja címet.

Az előző könyvtáros keresésénél az üdülőfaluba többezer jelentkező pályázata érkezett be: „A Fehér Ház sajtósától kezdve filmrendezőkig terjedt a jelentkezők köre. Jogászok, IT vezetők, nyugdíjas könyvtárosok mind készen álltak arra, hogy végre kiszakadhassanak a hétköznapokból és egy új kaland részeseivé válhassanak. Mi olyan munkatársat keresünk, akinek van eladói tapasztalata, lehetőleg könyvesbolti. A tökéletes jelölt szereti a könyveket eladni és szereti az embereket is. Továbbá természetesen képben van a könyvekkel, de egyben kalandvágyó is, hiszen itt nem csupán nyolc órán át ücsörög az ember a boltban, hanem ki kell mozdulni a nyaralók közé, és segíteni kell nekik kiválasztani a megfelelő nyári olvasmányt.” – sorolta a The Guardinennek a cég vezetője a jelöltekkel szembeni követelményeket.

Azonban itt még nem áll meg az álláshirdetés kritériuma, hiszen megkövetelik még a magasszintű szóbeli és írásbeli angol nyelvtudást is, ezen túl nem árt a jó íráskészség, hiszen a munkakörhöz tartozik a sziget életéről szóló hírlevelek összeállítása és szórakoztató és olvasmányos blogbejegyzések írása a Barefoot Bookseller blogjába, a workshopok és különböző könyves rendezvények megszervezése és lebonyolítása mellett.        

Nyitókép forrása: Photo by Arif @aerial_mv on Unsplash