fbpx

Magyar sikerek a nemzetközi Parallel Vienna Art Fair vásáron

Idén 7. alkalommal rendezték meg a Parallel Vienna Art Fairt, ahol a képzőművészek kapják a főszerepet. A mostani eseményen több magyar művész is képviselte hazánkat, hiszen Kőszeghy Flóra képzőművész-festőművész, Oláh Norbert festőművész és Tranker Kata képzőművész volt jelen a vásáron.

A Parallel Vienna Art Fair 2013 óta kerül megrendezésre, és célja, hogy olyan művészeknek is lehetőséget adjon a megjelenésre, akik még kevésbé ismertek.

Oláh Norbert Tűzfal a Szerdahelyi és a Karácsony Sándor utca sarkán című olajfestménye került kiállításra. Az olajfestmény egy nagyon alaposan kidolgozott alkotás, a Budapest utcáin található tűzfalak történelmi rétegeit jeleníti meg.

Kőszeghy Flóra egy nagyméretű installációt alkotott, melyen 20 négyzetméternyi festmény kap helyet. Óriási mérete által különleges hatást kelt. Az alkotó építészként és festőként is tevékenykedik, így nem véletlenül készült el a Spatial Cuts Vol.3. – ..LAS című alkotás.

Tranker Kata alkotása is helyet kapott a vásáron. Az installáció Ancestors’s dish címet viseli, mely egy nagyméretű asztal, melyen négy darab szobor kapott helyet.

A kiállításon a Színház és Filmművészeti Egyetemre helyzetére is felhívták a magyar fiatalok a figyelmet.

Nyitókép forrása: Photo by Jacek Dylag on Unsplash