fbpx

Látogass el Alice virtuális Csodaországába!

A londoni Victoria és Albert Múzeumban 5 hónappal az Alice: Curiouser and Curiouser valódi megnyitója előtt, október 22-én egy különleges, virtuális valóságban bejárható tárlattal várják az érdeklődőket.

Az izgalmasnak ígérkező kiállítás során virtuális valósággal idézik meg Lewis Carroll szürreális regényének, és az ebből készült kiállítás hangulatát. A koronavírus-járvány miatt még az olyan neves kulturális intézmények is, mint a Louvre vagy a Tate a látogatók, ezáltal pedig a bevételek jelentős visszaesését tapasztalja. Tehát muszáj eddig olyan nem használt újításokat is bevezetniük, melyek ebben a bizonytalan járványügyi helyzetben is felkeltik az érdeklődők figyelmét.

A múzeum kurátorai október 22-én online kínálnak betekintást a jövő tavasszal kezdődő Alice: Curiouser and Curiouser című kiállításra. A virtuális valóság technológiával készült nyilvános eseményt egyfajta kedvcsinálóként készítették a tárlat kurátorai, Kate Bailey vezetésével. „A kiállítás során a regény klasszikus álomszerű jellegét próbáltuk megragadni: a kiállítótér berendezése folyamatosan a szemünk előtt alakul át és alkalmazkodik az éppen történő eseményekhez. Számos vizuális effektet is bevetünk a tárlat során: lesz itt könnytó, amibe Alice a második fejezetben pottyan bele, de az ajtókkal teli hosszú folyosó is megelevenedik majd” – áll a múzeum közleményében.

Azok, akik szeretnének részt venni ezen az interaktív kiállításon, nincs más dolguk, mint regisztrálni, majd saját avatarjukkal részt is vehetnek az eseményen egy VR-platformon keresztül, Windows-os számítógéppel vagy Androidos készülékkel.

A Victoria és Albert Múzeum Alice: Curiouser and Curiouser című kiállítása majd 2021. március 27-december 31. között tekinthető meg személyesen.

Nyitókép forrása: Photo by SAMANTA SANTY on Unsplash