fbpx

David Attenborough és Vilmos herceg összefogtak a környezetvédelemért

David Attenborough és Vilmos herceg közösen hozták létre a környezetvédelemért járó díjat, melyet már most úgy említenek, mint a környezetvédelemért járó Nobel-díj.

Az Earthshot Prize alapja egy ötven millió fontos alap, melynek elnyerésére azoknak van lehetőségük, akik kiemelkedő környezetvédelmi projektet tudnak bemutatni. A jelölteket 5 kategóriában fogják jutalmazni, nevezni novembertől lesz lehetőség.

Az öt kategória: A környezet védelme és helyreállítása, A levegő védelme, A tengerek védelme, A környezetszennyezés visszaszorítása, A klíma védelme.

Vilmos herceg egyik szívügye a környezetvédelem, pozíciója által pedig rengeteget tesz is ezért. A herceg szerint, ha minden változatlanul marad, akkor olyan károkat okozunk a Földnek, melyek teljesen visszafordíthatatlanok. A díjjal az egyik cél az, hogy minél többen tenni akarjanak a környezet védelméért és részesei legyenek a változásnak.

A díj népszerűsítéséhez hírességek is csatlakoznak majd, akik nagykövetként vállalnak majd szerepet. A díjat először a jövő évben osztják ki, ezeket minden évben más országban fogják átadni, így is globálissá téve a küldetést.

David Attenborough nagyon aktívan tesz napjainkban is a környezetvédelemért, nemrégiben regisztrált Instagramra is, így még többen megismerhetik munkásságát.

Photo by Engin Akyurt from Pexels