fbpx

Hamarosan bemutatják a Post Mortem című magyar horrorfilmet

Jövő év januárjában mutatják be Bergendy Péter rendezésében Post Mortem címmel az első magyar horrorfilmet.

A film az I. világháború után játszódik, főszereplője egy frissen leszerelt katona, Tomás. A férfi azáltal vívja ki mindenki figyelmét, hogy azzal a céllal járja a falukat a spanyolnátha idején, hogy lefotózza a holttesteket családjuk körében és így elkészítse róluk az utolsó képet.

A produkcióban olyan neves színészek dolgoznak, mint Hámori Gabriella, Schell Judit, Ladányi Andrea, Anger Zsolt és a főszerepben Klem Viktor.

Klem Viktor a Post Mortem forgatásán
Klem Viktor a Post Mortem forgatásán – Forrás: Intercom

A forgatás legnagyobb része a Szentendrei skanzenben zajlott, de emellett dolgoztak Pilisszentivánon, Budaörsön és Sóskúton is. A filmet 2018. novemberében kezdték el forgatni, most az utómunkálatok zajlanak még.

A filmiparban Bergendy Péter már többször bizonyított, hiszen nevéhez fűződik A vizsga című film és a Trezor is. Utóbbi filmmel nemzetközi Emmy-díjra is jelölték 2019-ben. Bár ezt nem zsebelte be, azonban a szakma már Balázs Béla-díjjal jutalmazta.

Most viszont valami igazán különlegesbe kezdett bele, hiszen így nevéhez fűzhető majd az első magyar horrorfilm rendezése.