fbpx

Szabadtéri kiállítás mutatja be Moholy-Nagy László munkásságát

Idén ünnepli 125 éves születési évfordulóját Moholy-Nagy László, a XX. század egyik legnagyobb hatású alkotója.

Az ő munkásságát, fotográfiai, művészetelméleti látásmódját idézi meg a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ legújabb szabadtéri installációja, amely október 25-ig tekinthető meg Budapesten, az Erzsébet téren. A kiállítás a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjaként került megrendezésre.

Moholy-Nagy László egyedülálló munkásságával a fesztiválra látogatók a kiállítótérré átalakított szállítmányozási konténerekben ismerkedhetnek meg. A szabadtéri installációk indusztriális felépítését, valamint a tárlat grafikai stílusát a Bauhaus világa ihlette. A belső terek kialakításának fókuszában pedig Moholy-Nagy az „új látást” kutató munkái határozzák meg.

Csizek Gabriella a kiállítás kurátora elárulta, hogy Moholy-Nagy munkássága során a fényképezést egy újabb szintre emelte abban a korban, ahol a festészetet volt az uralkodó, és folyamatosan kereste a csak erre az ábrázolásra fókuszáló kifejezési formákat és lehetőségeket. Alkotómunkájának fő célja az volt, hogy megtalálja a tér új eszméjét, ezt pedig a megszokott módszereket mellőzve, a tudós kíváncsiságával próbálta megfogni.

Nyitókép forrása: Photo by Cheryl Winn-Boujnida on Unsplash