fbpx

A világ legjobb 10 szimfonikus zenekara közé választották a Budapesti Fesztiválzenekart

A Budapesti Fesztiválzenekar – egyetlen magyar együttesként – bekerült a világ tíz legjobb szimfonikus zenekara közé a BBC klasszikus zenei magazinjának listáján.

BBC Music Magazine online kiadása, a Classical Music sorrendet nem határoz meg, betűrendben tünteti fel az általa legjobbnak ítélt szimfonikus zenekarokat a világon.

Az impozáns listán szereplő együttesek között van a Budapesti Fesztiválzenekar mellett a müncheni Bajor Rádiózenekar, a Berlini Filharmonikusok, a Hallé Orchestra, a lipcsei Gewandhaus Zenekara, a Londoni Szimfonikus Zenekar, a Los Angeles-i Filharmonikusok, a Santa Cecilia Nemzeti Akadémia Zenekara, a Royal Concertgebouw és a Bécsi Filharmonikusok.

A BBC klasszikus zenei magazinjának cikke kiemeli, hogy Fischer Iván dinamikus vezető, aki nem a megszokott szabályok szerint játszik, épp ezért olyan eredményes. Arra is kitérnek, hogy a zenekar tagjai kortárs és régi zenét, sőt, népzenét is játszanak, ami óriási szabadságot ad a muzsikusoknak – ezt az élményt forgatják vissza nagyzenekari játékukba is.

Nyitókép forrása: Photo by Manuel Nägeli on Unsplash