fbpx

A hideg hónapokban is szuper programokkal vár a Kultkikötő!

A Kultkikötő idén nem fejezte be munkásságát nyár végével, hiszen egész évben, így az őszi és téli hónapokban is várják a Balaton-parton a közönséget előadásaikra.

A Kultkikötő csapata hosszú ideje dolgozik azon, hogy ne csak nyáron tudjanak előadásokat biztosítani a kultúra szerelmeseinek, hanem egész évben. A programszervezés így folyamatos, Balatonföldváron, Balatonszárszón és Balatonbogláron várják az érdeklődőket, de ezek mellett jelen vannak már Badacsonyban és Vácon is. 

Novemberben és decemberben a hideg miatt ezek a rendezvények majd beköltöznek a balatonboglári Varga Béla Kulturális Központba. A Kultkikötő új tervekkel is előrukkolt az évben, hiszen az idei évtől már ellátogatnak a Balaton-környéki települések iskoláiba is, ahol bemutatják előadás-sorozatukat.

A Kultkikötő története

A Kultkikötő 2005-ben nyitotta meg kapuit 3 balatoni településen:  Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen. A szabadtéri színpadok országszerte népszerűek a nyári időszakban, a Balaton partján már az 1950-ben években is nagyon népszerű programlehetőség volt ez, ilyenkor különböző városok színházai kitelepülnek ki egy-egy előadás erejéig, vagy esetenként a teljes nyári időszakban kibérlik a színpadot.

Fontos évszám még 1995 is a Kultkikötő számára, hiszen Nagy Viktor színész – aki most a Kultkikötő igazgatói pozícióját tölti be – ebben az évben kezdett el nyári táborokat vezetni. Ezekben az összművészeti táborokban a tánc és a zene kapta a főszerepet, később pedig ebből alakult meg az Összpróba Alapítvány, melynek célja az alkotótáborokban, hogy a színházat és társművészeteit különféle új nézőpontokból ismertesse meg a fiatalokkal.

Később a tábor szervezőiben felmerült az az ötlet, hogy hozzanak létre egy nyári kulturális fesztivált és helyezzék középpontba a szabadtéri színházat. Így ennek köszönhetően 2006-ban megkezdték az első évadot Balatonföldváron.

A Kultkikötő nagy utat járt be, azonban a lendület most is tart, közönségüket a hideg hónapokban is várják. A közelgő eseményekre még lehet jegyeket vásárolni, így ha a Balatonnál egyszerre töltődnél fel és élveznéd a kultúrát, úgy itt a lehetőség.

Nyitókép forrása: Pixabay