fbpx

4 hátborzongató filmújdonság a Netflixen, amit idén ősszel muszáj látnod

Az biztos, hogy a hidegebb hónapokban nincs is jobb annál, mint egy pihe-puha takaró alá bújva nézni az izgalmas filmeket a kanapén. Most hozam 2-2 filmet és sorozatot, amit idén ősszel muszáj lesz felvenned a megnézendők listájára!

Ősszel nézendő filmek.
Photo by Christian Wiediger on Unsplash

Amint beköszönt az ősz és ezzel együtt a hidegebb hónapok, máris előkerülnek a szekrény mélyéről a kötött pulóverek, a limonádénkat inkább egy forró teára cseréljük, és a szabadtéri programok helyett, inkább bekuckózunk egy kis popcornnal a kanapénkon és egy könyv vagy egy film társasásában töltjük el az estéinket. Ilyenkor ősszel az olyan filmek, mint az Addams Family vagy a Casper szinte kötelezőnek számítanak, de szerencsére ma már csak úgy dúskálunk az őszi filmekben. Ennek a bőséges kínálatnak pedig szinte nincs is olyan, aki ne tudna ellenállni. Még most érdemes végignézni ezeket a filmeket, hiszen október végétől a Netflix már karácsonyi-lázban fog égni és szinte mindennap debütálnak majd egy újabb karácsonyi műsort.

Addig is íme néhány szuper premier, amit mindenképpen érdemes lecsekkolni!

Hubie, a halloween hőse

Hubie Dubois (Adam Sandler) a kissé gyagyás jószívű férfi hiába tesz meg mindent szeretett szülővárosáért, a massachusettsi Salemért és annak legendás halloweeni ünnepségéért, mégis gúnyt űznek belőle a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Idén azonban valami nem stimmel a városban, és Hubie feladata lesz megmenteni a halloweent. Vajon sikerrel jár majd?

A Bly-udvarház szelleme (The Haunting of Bly Manor)

Ez a minisorozat egy amerikai természetfeletti horror dráma, amelyet Mike Flanagan rendezett a Netflixnek. A sorozat a legendás költő Henry James 1898-as A csavar fordul egyet című horrornovelláját követi, de annak nem pontos mása. Ez a sorozat a tavalyi A Hill-ház szelleme című sorozatot követi, ugyanazokkal az alkotókkal és szereplőkkel, a két sorozat története azonban nem kapcsolódik egymáshoz. 

Megoldatlan rejtélyek (Unsolved Mysteries)

Ez az ikonikus sorozat megoldatlan bűnügyeket, rejtélyes és paranormális eseteket dolgoz fel hátborzongató formában most a Netflix jóvoltából. A sorozat formája most teljesen megújult, de mégis megtartotta az eredeti széria borzongató atmoszféráját. A 12 epizódból álló széria minden része egy-egy megoldatlan rejtélyre összpontosít.

A Babysitter’s Guide To Monster Hunting

Amikor halloween estéjén elrabolják a szörnyek a kisfiút, akire a gimis Kelly Ferguson vigyázott, egy bébiszitterekből álló titkos társaság felkeresi a lányt, hogy ő is csatlakozzon a Bébiszitterek Rendjéhez és vegyék fel a harcot a bestiákkal.