fbpx

Egy kreatív anyuka ehető mesterművekké alakít át minden tányér egészséges ételt

Ezeknek a kreatív ételeknek a múzeumban lenne a helye!

Ha te is egy igazi foodie-nak tartod magad, akkor valószínűleg imádod a gyönyörű ételelrnedezéseket. De, hogy valaki a reggelit, az ebédet és a vacsorát is egy teljes értékű művészeti projektté változtassa át? Hihetetlen de mégis igaz, Jolanda Stokkermans (más néven De Meal Prepper) a belga kétgyermekes anyuka a következő szintre emeli az egyszerű tálalást, és a mindennapi étkezéseket hihetetlen műalkotásokká változtatja át. Az állatportréktól kezdve a popkultúra szereplőiken át minden egyes tányér nem csak gyönyörű. de kreatívan tartalmaz egészséges összetevőket is.

Jolanda Stokkermans körülbelül egy évvel ezelőtt indította el weboldalát, a De Meal Prepper-t, hogy hasznos ételkészítési tanácsokat osszon meg az elfoglalt családok számára. „Miközben képeket kerestem, amelyek példaként szolgálhatnak a receptjeimhez, úgy döntöttem, hogy ha már magam készítem el az ételeket, akkor szép tányérra teszem őket és saját képeket készítek majd” – nyilatkozta Stokkermans a My Modern Met című lapnak. „Nem akartam unalmas képet készíteni egy ételről egy tányéron, ezért megpróbáltam kicsit kreatív lenni, és néhány figurát készítettem az összetevőkből.”

Általában két-négy órába telik, amíg Stokkermans elkészít egy karaktert, szem előtt tartva az élethűséget és a hűtőszekrénye tartalmát. Néha maguk az összetevők is inspirálhatják őt egy-egy figura megalkotására. „Néha látok egy különleges zöldséget vagy tésztát, és valami eszembe jut” – magyarázza Stokkermans. „Zöldségeket, paradicsommártást, természetes ételfestéket, szójaszószt vagy fűszereket használok az ételek színének megteremtésére. A tányérokon mindig minden ehető.”

Stokkermans gyerekeit annyira lenyűgözték ezek az ételek, hogy meggyőzték, hogy indítsa el saját Instagram-fiókját. Az igazán tehetséges szakács pedig alig több mint egy év alatt 17 000 követőt gyűjtött össze.

https://www.instagram.com/p/CGZ4x5QDYy6/
https://www.instagram.com/p/CGT6CNojoPd/
https://www.instagram.com/p/CF7FkgkDqVa/
https://www.instagram.com/p/CFtnBJ0DoHy/
https://www.instagram.com/p/CFlknyej5Xv/
https://www.instagram.com/p/CDBZVsXj2k3/
https://www.instagram.com/p/CCxzPnYDD7U/

Nyitókép forrása: Photo by Brooke Lark on Unsplash