fbpx

Magyarország lesz az egyik házigazdája az idei MTV European Music Awards-nak

London mellett Budapest négy történelmi helyszíne is otthont ad az idén november 8-án tartandó MTV EMA gálának.

Több mint húsz éve minden év novemberében eljön a nap, amikoris megrendzedik az MTV Video Music Awards európai kistestvéreként is emlegetett MTV European Music Awards díjátadó gálát. Ennek a nívós eseménynek eddig olyan európai nagyvárosok adtak otthon, mint Berlin, Milánó, Amszterdam vagy Barcelona. Idén pedig az a megtiszteltetés érte kis hazánkat, hogy London mellett Budapest is helyszínül szolgál majd a díjátadónak.

A huszonnegyedik MTV EMA gála történelmi jelentőségű lesz, hiszen a járványhelyzet miatt az énekesen nem a nagyközönség előtt koncerteznek majd, hanem virtuális módon, egyfajta körkapcsolásos rendszerben és több helyszínen rendezik meg a gálát.

Az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hivatalos közleménye szerint közel egymilliárd ember láthatja majd élőben fővárosunk négy történelmi helyszínét. Az élő adást az MTV 200 országban közvetíti majd, illetve online is bekapcsolódhatnak majd az érdeklődök. Európa legnézettebb zenei eseménye rendkívüli turisztikai reklámot is jelenti most Budapest, ezen keresztül Magyarország számára. Az egész világ figyelmét fel tudjuk hívni arra, hogy Budapest a régió legjobb úti célja. Ráadásul akkor lesz rajtunk a világ szeme, amikor minden nagyváros küzd a nemzetközi hírnévért” – emelte ki Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Az est házigazdája és egyben fellépői a Little Mix brit lánybanda lesz, de a fellépők listáján olyan nevek szerepelnek még, mint Sam Smith, Maluma, Doja Cat, Zara Larsson és YUNGBLUD. A jelöltek listájára az esemény hivatalos oldalán lehet szavazni egészen november 2-ig. A korábbi díjátadókhoz hasonlóan híven minden ország előadói között is kiosztják majd a díjakat. Így a legjobb magyar zenésznek járó elismeréséért az Irie Maffia, ByeAlex, Metzker Viktória, Dzsúdló és a Carson Coma száll harcba. Ha kíváncsi vagy az idei MTV EMA gálára, akkor november 8-án 20:00-kor kapcsolj az MTV csatornájára, vagy keresd fel a hivatalos weboldalt, ahol szintén élőben követheted az eseményeket.