fbpx

Mentsd meg te Nemecsek Ernőt és éld át a történetet egy interaktív könyv által

Mindannyiunk meghatározó olvasmány élménye a kötelezők közül A Pál utcai fiúk regény. A napokban mutatták be a Molnár Ferenc könyve alapján készült interaktív változatot, így most már lehetőség van megmenteni Nemecsek Ernőt és a válaszútnál eldönteni, hogyan is folytatódjon a történet.

Mentsük meg Nemecsek Ernőt!- Kép forrása: Kicsid Ingrid

Szerezzük vissza a Pál utcaiak zászlaját! Óvjuk meg a grundot! És mindenekelőtt: Mentsük meg Ernőt! Az interaktív könyv izgalma, hogy minden egyes fordulópontnál az olvasón múlik az, hogy hogyan folytatódik majd a regény. Így te döntheted el, hogy elmész-e a Füvészkertbe, vagy sem. Kitalálhatod azt is, hogy szeretnél-e a Pál utcaiak vezére lenni, vagy inkább nem. Ezek mellett persze több szituációba is döntést hozhatsz, hogy most merre tovább.

Az interaktív könyvhöz 3 név is köthető, hiszen Nagy Ádám, Trencsényi László és Veszprémi Attila dolgozott azon, hogy ez ilyen formában olvasható legyen.

Ahhoz, hogy ne vesz el a könyvben, két könyvjelzőt is kapsz, így jelölheted, hogy honnan jöttél és hol tartasz, emellett pedig térképek is segítik a tájékozódást.

Molnár Ferenc ifjúsági regénye először 1906-ban jelent meg egy folyóiratban, majd könyv formájában a következő évben kerülhetett az olvasók kezébe. A regény hosszú évek óta az általános iskolai kötelező olvasmányát képzi és valóban egy olyan történet, mely szerethető, izgalmakkal és érzelmekkel egyaránt teli.

Érdemes újraolvasni felnőtt fejjel is, akár az eredeti verziót, akár a most megjelenő interaktív könyvet, mely már a könyvesboltokban és online is elérhető.