fbpx

Horvát Lili filmje zsebelte be a nemzetközi kritikusok díját Varsóban

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje hozta el a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége zsűrijének fődíját a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon.

A Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) zsűrije múlt héten a film főszereplőjének, Stork Natasának ítélte oda a legjobb színésznő díját az Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon.

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjében a való élet és a saját képzelete keveredik össze egy menthetetlenül szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz, majd a sikeres amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy egy teljesen új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság híd pesti hídfőjénél arra, hogy a férfi megjelenjen az előre megbeszélt randevúra. Mikor pedig Márta kétségbeesetten a keresésére indul, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A film főszereplője, Stork Natasa mellette Bodó Viktor, Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor is szerepel a filmben, mely már szeptember 24-e óta fut a sikeresen a mozikban, eddig közel 15 ezren látták.

Nyitókép forrása: Photo by Martin Lopez from Pexels