fbpx

Így telnek a mókusok mindennapjai, ha egy fotós figyeli őket

Ha láttál már mókusokat rohangálni a vadonban, akkor tudod, hogy szinte lehetetlen közel kerülni hozzájuk. Geert Weggen a holland-svéd fotográfusnak azonban sikerült fényképezőgépével megörökítenie ezeket a cuki állatokat, mégpedig a tökéletes pózokban.

Geert Weggen közel egy évtizede kezdett bele a vadvilág fényképezésébe, amikor egy róka meglátogatta őt saját otthona küszöbét. A varázslatos találkozás felkeltette az erdei lények iránti érdeklődését, és végül Geert mókusfotós karrierjéhez vezetett ez az egész.

A dióféléket és a bogyókat megvesztegetésként használva a vörös mókusok odaszoktak Weggen kertjében, rengeteg remek fotózási lehetőséget biztosítva számára. „Akkor még gondoltam, hogy ez az egész egy ekkora szenvedélyemmé növi majd ki magát.” Ahogy több tapasztalatot szerzett ezeknek a szőrös lényeknek a képeinek rögzítéséről, a kompozíciói idővel egyre bonyolultabbá váltak. Ma már miniatűr kellékeket használ a kedves jelenetek létrehozásához. Ezek a kíváncsi mókusok pedig nem tudnak ellenállni, hogy megnézzék és szaglásszák az egyes mini tárgyakat, aminek eredményeként teljesen valós helyzetek születnek meg a képekhez. Az apró piknikasztalnál ülő, az ecsettel és vásznon játszó mókusokig Weggen fotói megmutatják, milyen kíváncsiak és intelligensek is ezek valójában a bolyhos farkú lények.

Nyitókép forrása: Photo by Padre_moovi on Unsplash