Itt van újra az ősz, ez pedig nem jelent mást, minthogy előveszem a jól bevált sütőtökös muffin receptemet és megsütöm jópárszor, hiszen imádom! Néhány éve ez a recept egy biztos pont az őszi hónapokban, hiszen nagyon gyorsan megvan, nem kell a muffinhoz megsütni a sütőtököt, ráadásul isteni finom. Készítsd el te is! 🙂
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- 20 dkg sütőtök
- 15 dkg kristálycukor
- 85 ml étolaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szeletelt gyömbér

Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet, a fűszereket, végül a nyers sütőtököt is belekeverjük. A kész tésztával megtöltjük a muffintepsit és 25-30 perc alatt megsütjük.
A legjobb a reggeli kávé mellé, vagy a hétvégi olvasós kuckózós program mellé nasinak, de kiránduláshoz csemegének sem rossz. 🙂
Jó étvágyat hozzá!