A francia Vogue magazin által csak a „cukrászok Picassojának” hívott Pierre Hermé elkészítette első olyan klasszikus desszertjét, melyhez semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használt fel.
Pierre Hermé számára már egész fiatalon egyértelművé vált, hogy követi a családi hagyományokat és belőle is igazi cukrászmester fog válni. Pályafutása már 14 évesen elindult és napjainkra a francia cukrászat egyik vezéralakjává nőtte ki magát. Karrierje során forradalmasította a klasszikus cukrászművészetet, izgalmas ízvilágát és textúráit a világ minden táján jól ismerik. Most pedig egy újabb fordulóponthoz ért a francia cukrász, hiszen nem rég debütált cukrászdájában az első vegán macaron.
A vegán forradalom ellenére is még mindig kevés olyan hely van Párizs utcáin, ahol az ikonikus cukrászdákban állati eredetű alapanyagoktól mentes édességekkel találkoznánk. A Rose des Sables névre keresztelt süteményt kizárólag prémium minőségű, növényi összetevőkből áll össze. Alapjátzab- és mandulatej adja, melyet rózsa ízű csokoládéval töltötték meg. Ebben a csodás édességben a tojást algakivonattal és burgonyakeményítővel helyettesítették. „A sült mandula lágy és karamellizált jegyei keverednek a rózsás tejcsokoládé ganache finom illatával” –mutatta be az új édességét a Hermé a cukrászat Instagram oldalán. A Rose des Sables limitált számban már elérhető a párizsi üzletekben.
Nyitókép forrása: Pierre Hermé Offical / Instagram