fbpx

Pierre Hermé a díjnyertes francia cukrász elkészítette az első vegán macaronját

A francia Vogue magazin által csak a „cukrászok Picassojának” hívott Pierre Hermé elkészítette első olyan klasszikus desszertjét, melyhez semmilyen állati eredetű alapanyagot nem használt fel.

Pierre Hermé számára már egész fiatalon egyértelművé vált, hogy követi a családi hagyományokat és belőle is igazi cukrászmester fog válni. Pályafutása már 14 évesen elindult és napjainkra a francia cukrászat egyik vezéralakjává nőtte ki magát. Karrierje során forradalmasította a klasszikus cukrászművészetet, izgalmas ízvilágát és textúráit a világ minden táján jól ismerik. Most pedig egy újabb fordulóponthoz ért a francia cukrász, hiszen nem rég debütált cukrászdájában az első vegán macaron.

View this post on Instagram

🇫🇷 Pour réaliser un macaron végan 🌱 à la gourmandise en tout point identique aux macarons traditionnels, Pierre Hermé a choisi chaque ingrédient avec l’exigence qu’on lui connaît. Des protéines d’origine végétale – extrait d’algues et protéines de pomme de terre -, du lait d’avoine et un chocolat au lait d’amande. Dès le premier instant, le végétal se révèle, les notes douces et caramélisées de l’amande torréfiée se mêlent aux parfums suaves de la ganache au chocolat au lait parfumée à la rose pour atteindre la quintessence du goût 😋 Le Macaron Rose des Sables est actuellement disponible en édition limitée dans nos boutiques parisiennes exclusivement 📷: @laura_veganpower . . 🇬🇧 To succeed in producing a vegan 🌱 macaron, identical to traditional macarons in every way, each ingredient was chosen by Pierre Hermé with the meticulousness that has forged his reputation. Plant proteins – extracts of algae and potato proteins – oat milk and almond milk chocolate. From the first bite, the soft, caramelised notes of toasted almond blend with the sweet fragrance of milk chocolate ganache, scented with rose, which represents the quintessence of the flavour 😋 The Macaron Rose des Sables is now available in limited edition in our Parisian boutiques only 📷: @laura_veganpower . . . . . #PierreHerme #PierreHermé #PicassoOfPastry #Pastry #Paris #exclusivité #Pastryart #FoodLovers #IGFood #IGPastry #Food #FoodPassion #patisserie #pastrychef #gourmandise #instafood #recipe #recette #RosedesSables #Rose #Amande #MacaronVegan #vegan #veganfood #veganlife #veganfrance #veganpastry #veganlifestyle #vegancommunity #veganrecipe

A post shared by Maison Pierre Hermé Paris (@pierrehermeofficial) on

A vegán forradalom ellenére is még mindig kevés olyan hely van Párizs utcáin, ahol az ikonikus cukrászdákban állati eredetű alapanyagoktól mentes édességekkel találkoznánk. A Rose des Sables névre keresztelt süteményt kizárólag prémium minőségű, növényi összetevőkből áll össze. Alapjátzab- és mandulatej adja, melyet rózsa ízű csokoládéval töltötték meg. Ebben a csodás édességben a tojást algakivonattal és burgonyakeményítővel helyettesítették. „A sült mandula lágy és karamellizált jegyei keverednek a rózsás tejcsokoládé ganache finom illatával” –mutatta be az új édességét a Hermé a cukrászat Instagram oldalán. A Rose des Sables limitált számban már elérhető a párizsi üzletekben.

Nyitókép forrása: Pierre Hermé Offical / Instagram