fbpx

SzínpadON – Indul a Madách Színház online színháza

Ez az év rengeteg újdonságot tartogat a kultúra világában is a pandémia által. Ennek hatására így a 2020/21-es évadban egyre több színház előadását van lehetőség online nézni, most ezt biztosítja a Madách Színház is nézői számára. 

A pandémiás időszak által megváltoztak a szokások, sajnos kisebb az érdeklődés a színházi előadások iránt is. Ahogy a legtöbb színház, a Madách is élőben nagyközönség előtt játssza darabjait, amíg az lehetséges és biztonságos, hiszen a nézőkkel való kontakt rendkívül fontos a színészeknek. Éppúgy, ahogyan a nézőnek fontos élőben látnia egy darabot, mert tagadhatatlanul egyedülálló élményt ad.  A Madách Színház virtuális színháza, a SzínpadON nevet kapta, mely keretén belül online lesz lehetőség jónéhány előadást megnézni.

Sok színház döntött úgy, hogy új bemutatóikat elsősorban a virtuális térbe helyezik. Habár ez más élményt ad a nézők számára is, előnyei is vannak, hiszen így a színház még többek számára válik elérhetővé, például azok számára, akik nem feltétlenül utaznának Budapestre egy-egy színdarab miatt. A színház célja, hogy állandó online jelenlétet alakítson ki és hosszú távon is több emberrel osszák meg előadásaikat. A következő hetekben többek között megnézhetjük a Jövőre, veled, ugyanitt című nagysikerű darabot.

Emellett a “Kerüljenek közelebb!” sorozattal is készülnek, melyben különböző tematika szerint hallgathatnak a nézők előadásokat:

Kerüljenek közelebb a világsikerekhez!

Kerüljenek közelebb a színházcsináláshoz! / Színházi gyorstalpaló

Kerüljenek közelebb hozzánk, színészekhez!

Kerüljenek közelebb az irodalomhoz! / Kerüljenek közelebb a nagy színészi teljesítményekhez! 

Kerüljenek közelebb musicalslágereinkhez!

Az előadásokért érdemes követni a színház weboldalát, az Műsor menüpontban keresd a SzínpadON feliratot, ezek az előadások csak online, az előadás időpontjában tekinthetők meg.

Nyitókép forrása: Pixabay