fbpx

A Moschino divatház marionett bábakon mutatta be legújabb kollekcióját

A koronavírusra való tekintettel a Moschino divatház a 2021-es tavaszi/nyári kollekcióját miniatűr marionett bábakon mutatta be.

A koronavírus járvány berobbanásával szinte minden megváltoztatott az életmódunkban. Amíg a legtöbb csoportos eseményt eltöröltek, elhalasztottak vagy (sok esetben) teljesen átgondolták, addig az emberek próbálták megszokni az új normálist. De mit jelent ez a divatbemutatók életében? A tervezőknek most a korábbiaknál is kreatívabbnak kellett lenniük, hogy be tudják mutatni legújabb kollekcióikat. És bár a hagyományos kifutós felvonulások ebben az évben nem lehetségesek, addig az olyan ikonikus olasz márka, mint a Moschino egyedülálló megoldást talált ki a 2021-es tavaszi / nyári kollekciója bemutatására. Jeremy Scott kreatív igazgató jóvoltából az idei kollekció összes ruhadarabját miniatűr változatába öltözött marionetteken mutatták be.

A bemutatót találóan No Strings Attached címmel mutatták be a The Jim Henson Company Creature Shop tervezte bábok szerepeltetésével. A babák pedig nem csak modellekként léptek fel, de a közönséget is ők adták. A bemutató során a báb-modellek 40 különböző szettben vonultak végig a kifutón, a darabok mindegyike kifogástalan kivitelezést és a részletekre való odafigyelést mutatott.

Azonban azok, akik egy kicsit is jártasak a ruhatervezésben, valami egészen különlegeset fedezhetnek fel a modelleken. Ugyanis mindegyik darabon a tipikusan belső szerkezeti elemeket kívül jelenítették meg a kollekcióban. Így a préselt varratok, amit általában nagy erőkkel próbálnak meg elrejteni a tervezők, most egészen szembetűnőek maradtak. „A ruhákat gondosan kifordítottan alakítottuk ki – magyarázza Moschino -, a tüll alatti szoknyák túlmutatnak a szegélyeken, rendhagyó arányokat és sziluetteket hozva létre.”

Nézd meg te is az egész bemutatót:

Nyitókép forrása: Photo by Park Street on Unsplash