fbpx

Gal Gadot fogja alakítani Kleopátrát az új életrajzi filmjében

A filmet pedig Patty Jenkins fogja rendezni, aki Gal Gadot Wonder Woman című filmjét is rendezte.

Gal Gadot Kleopátrát fogja alakítani az egyiptomi királynőről szóló új életrajzi filmben, melyet Patty Jenkins rendezi, aki a színésznővel a Wonder Woman filmeken dolgozott együtt. Kleopátra szerepét a történelem folyamán számos híres nő játszott már, legemlékezetesebb ezek közül Elizabeth Taylor 1963-as alakítása volt. Ez a film – amely négy Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb film díját – olyan drága volt, hogy majdnem csődbe vitte a 20th Century Fox filmstúdiót.

Az ókori uralkodóról készült legújabb filmet Paramount filmstúdió készíti majd, akik a lehető leghamarabb elakarják kezdeni a film forgatását. Gadot és Jenkins közösen írják meg a forgatókönyvet, ezzel nagy hangsúlyt fektetve női szerepvállalás kulcsfontosságára. Az új kasszasikernek készülő film egy kis reménysugarat nyújt a koronavírus miatt szenvedő moziiparra, amely a világjárvány súlya alatt roskadozik és sorra érkeznek a hírek a legnagyobb mozik bezárásáról. Gal Gadot Wonder Woman folytatásának premierjét is elhalasztották például.

 A színésznő október 10-én jelentette be az új szerepének hírét, amely pont egybeesett a lányok nemzetközi napjával. „Amint azt már hallottátok, Patty jenkinsszel és Leata Kalogridisszel összefogva Kleopátra, Egyiptom királynőjének történetét olyan módon visszük majd a nagy vászonra, ahogyan eddig még soha nem látta közönség” – írta az Instagram oldalán. „Először fogjuk elmesélni a történeket női nézőpontból, mind a kamera mögül, mind pedig a kamera előtt.”

Nyitókép forrása: unsplash.com/@europeana