fbpx

Konyhai szörnyeteggel hívja fel a figyelmet az ipari húsgyártás veszélyeire a Greenpeace

Az új animációs klipben a Greenpeace ezúttal az ipari húsgyártás veszélyeire figyelmeztet.

A Greenpeace a Mother nevű kreatív ügynökséggel és az Oscar-díjas Cartoon Salon animációs stúdióval összefogva egy erős animációs videóval jelentkezett az ipari húsgyártás természetpusztító hatásait bemutatva. A mesés formában elkészített és rímekbe szedett történetben egy kisfiút meglátogat az éjszaka közepén egy szörny a saját konyhájában. A szörny (Jag-wah) előbújva az árnyékból elkezd mesélni a fiú számára, ami által világossá válik, hogy nem is ő az igazi szörny, hanem a természetes élőhelyét elpusztító nagyvállalatok. A történet hatására a kisfiú, megértve milyen hatással is van a természetre az ipari húsfogyasztás, több zöldséget és tofu alapú ételt kezd el enni, ezzel megelőzve, hogy Jag-wah élőhelye az enyészeté legyen.

Greenpeace videó
Forrás: Greenpeace / Youtube

A Greenpeace kisfilmjét egyéblént egy brazil színész, a Narcos sorozatból ismert Pablo Escobart alakító Wagner Moura narrálja:

A Creative Review-nak nyilatkozó Anna Balerin, a Mother ügynökség kreatívigazgatója elárulta, hogy egy kézzelfogható, hétköznapi példán keresztül akarták megmutatni, milyen lépésekkel érhetünk el pozitív változást már a saját konyhánkban, ezzel csökkentve az ipari hústermelés természetromboló hatásait.