fbpx

A Moncler olasz luxusmárka 2021-re eléri a klímasemlegességet

Moncler a luxuskabátokat forgalmazó márka 2021-re 100%-os szén-dioxid-semlegességet tervez, és még több kihívást jelentő környezeti és társadalmi célok sorozatát jelentette be.

A Moncler olasz luxusmárkát már csak hónapok választják el attól, hogy az összes saját telephelyén klímasemlegessé váljon, beleértve a termelési létesítményeket, logisztikai központokat, irodákat és üzleteket. A szén-dioxid-semleges célt hatékonysági programok, megújuló energiaforrások és CO2-ellensúlyozó projektek kombinációjával valósítják meg.

A vállalat Moncler „Born to Protect” elnevezésű fenntarthatósági terve az elkövetkező öt év célkitűzéseit fogalmazza meg – a márka most először vázolt fel konkrét célokat a fenntarthatósági egységük 2015-ös létrehozása óta. A Moncler-terv öt „oszlopon” alapul. Ide tartoznak a klímaváltozás elleni fellépés, a körkörös gondolkodás, valamint a felelősségteljes nyomon követés és beszerzés. A vállalat emellett ígéretet tett a sokszínűség fokozására, és hogy támogatni fogja a helyi közösségeket.

Moncler
Forrás: Unsplash,com

„A világ egyre sürgetőbb társadalmi és környezeti kihívásokkal néz szembe. A járvány emlékeztet minket arra, hogy a jövőnk jobbá tétele érdekében mindig túl kell lépnünk azon, amit már. A Moncler-nél alázattal, ambícióval, kutatással és fejlesztéssel fogunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal, annak tudatában, hogy még a kis lépések is nagyszerű eredményeket hozhatnak” – nyilatkozta Remo Ruffini, a Moncler elnöke és vezérigazgatója.

A Moncler cégszinten három és hat hónapos mérföldköveket állított fel az adott céltól függően, valamint a célok elérésének és a költségvetés elosztásának szentelt csoportokat is megalakított. A Moncler nem csak pénzügyi kimutatásokon, de a weboldalán keresztül is tájékoztatja a nyilvánosságot az adott évi haladásról.

Nyitókép forrása: Unsplash.com