fbpx

George Clooney új filmjének előzetese a Föld pusztulása utáni emberiséget mutatja be

A Netflix Az éjféli égbolt című apokaliptikus sci-fi dráma George Clooney főszereplésével és rendezésében betekintést nyújt egy lehetséges jövőbe, ahol a pusztítás lakhatatlanná tette a földet.

George Clooney filmbéli karaktere, a napokban megjelent előzetesében, keresi annak a módját, hogy figyelmeztesse a többi túlélőt arra, hogy globális katasztrófa után visszatérjenek a Földre. A Lily Brooks-Dalton Éjféli napfény című regénye alapján készült filmet a COVID-19 miatti leállások előtt forgatták, mégis a filmben a Földet sújtotta csapások kísértetiesen hasonlítanak arra, melyek idén bekövetkeztek.

„A film fajtája tudományos-fantasztikus, ami sajnos egyre kevésbé tűnik fantasztikusnak, ahogy haladunk előre az időben” – nyilatkozta Clooney a Vanity Fairnek adott interjúban. „A gyűlölet betegsége és az ebből fakadó elemek, csaták és háborúk – amelyek már jó ideje uralják Földünket.”

Clooney karaktere Augustine Lofthouse, az Antarktiszon élő tudós, aki úgy gondolja, hogy ő az utolsó ember a Földön, amíg meg nem talál egy Iris nevű gyermeket (Caoilinn Springall). Kötelességének érzi magára vállalni a lány gondozását, miközben folyamatosan megpróbál kapcsolatot létesíteni a Föld körül keringő űrszemélyzettel, tájékoztatva őket az emberiség haláláról.

Felicity Jones, David Oyelowo, Tiffany Boone, Kyle Chandler és Demián Bichir alakítják a NASA Aether űrhajójának fedélzetén lévő 5 fős legénységet, akik abban reménykednek, hogy újból kapcsolatba kerülhetnek az egyébként rádiócsendes Földdel.

Az éjféli égbolt című film középpontjában álló tragédia ellenére Clooney elárulta, hogy a filmet mégis egyfajta reménysugárként alkotta meg. „Azt akartam, hogy valamilyen módon a megváltásról is szóljon maga a film” – mondta. „Szerettem volna, hogy legyen benne valami reménykedés egy meglehetősen sivár történetben az emberiség végéről.”

Az éjféli égbolt című film december 23-án jelenik meg a Netflixen.

Nyitókép forrása: Photo by Karolina Grabowska from Pexels