fbpx

A L’Oréal új kezdeményezésének célja az utcai zaklatás felszámolása

A L’Oréal Paris és a Hollaback! szervezet közös Stand Up elnevezésű kezdeményezésben olyan képzést fognak biztosítani a férfiak, a nők és mindenki számára, melynek segítségével felismerik a zaklatások formáit, és hogy hogyan lehet biztonságosan közbeavatkozni.

Miután a L’Oréal nyolc országban elvégzett tanulmánya szerint kiderült, hogy az embereknek nehéz felismerniük, ha szexuális zaklatás történik a nőkkel szemben nyilvános helyeken, beleértve a tömegközlekedést, az utcát, az edzőtermet is, pedig ezek szinte mindennapos események.

A L’Oréal pedig tökéletes társat választott a Hollaback! civil szervezettel való összefogásakor, amelynek küldetése „a zaklatás minden formájának megszüntetése, a gyűlöletet és zaklatást örökítő kultúra átalakításával”. Ennek érdekében pedig szükségesnek tartják a „mindennapi emberek erejét, hogy mindenki számára biztonságos és barátságos környezetet teremthessünk”. A zaklatás lehet nemi alapú, hitre, fajra, LMBTQ-identitásra vagy képességekre fókuszáló is – lényegében bármi zaklatásnak minősül, ami gyűlöletet okoz csupán azért, amilyen te vagy – foglalta össze honlapján a civil szervezet.

„A zaklatás elveszi a személyiségünk darabjait, és megkérdőjelezi az önértékelésünket. Jó hír, hogy mindannyian tehetünk ez ellen. Büszkék vagyunk arra, hogy együttműködünk a L’Oréal Paris márkával, azért hogy megmutassuk a világnak mindannyiunknak joga van olyannak lennie, mint amilyen – bármit is jelent ez éppen aznap, abban az órában, abban a percben.”– nyilatkozta Emily May, a Hollaback! Stand Up weboldalán.

A Stand Up program során olyan tréningeket szerveznek, melyek megmutatják, hogyan lehet felismerni és beavatkozni, amikor szemtanúja vagy az utcai zaklatásnak. Két külön webhelyképzésen mutatják be, hogy mit kell tenni, ha utcai zaklatásnak szemtanúja vagy, vagy ha magad is ennek a célpontjává válsz. Minden képzés csupán 10–15 percet vesz igénybe, de a Hollaback! egy egyórás webináriumot is kínál az utcai zaklatás témájában. A L’Oréal Paris kitűzött célja, hogy egymillió embert képezzen ki arra, hogy kiálljon az utcai zaklatás ellen, és hogy hozzájáruljon egy olyan kultúra kiépítéshez, ahol elfogadhatatlan magatartásnak tekintik a zaklatás bármely formáját.

Nyitókép forrása: L’Oréal Paris USA, YouTube