A linzer elsőre nehéz receptnek tűnhet, pedig ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Tökéletes minden alkalomra, sőt ha már most leteszteled ezt a receptet, a linzerek mesterévé válhatsz a karácsonyi időszakra.
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliáscukor
- citromhéj (bio)
- 1 tk, sütőpor
- töltelékhez baracklekvár és porcukor a tetejére

Elkészítés:
Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, mehet egy tálba a liszt, a sütőpor, a porcukor és a vaníliáscukor. Ha jól összekevertük őket belemorzsolhatjuk a hideg vajat, a tojássárgáját és a citromhéjat. Állítsuk össze a tésztát, majd egy folpackba rakva a tésztát pihentessük egy órán át a hűtőben.
Amint lejár az egy óra melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd egy belisztezett nyújtódeszkán válasszuk szét négy részre a tésztát és egyesével kezdjük el kinyújtani. Tetszőleges sütikiszúróval vágjunk ki formákat a tésztából, majd mehetnek is a sütőbe 10 percre. Amint egy kicsit megpirulnak vehetjük is már ki őket, ne ijedj meg, ha először keménynek tűnik majd, amint kihűl a süti álompuha lesz majd. Még melegen meg is kenhetjük lekvárral (szerintem a legjobb barackkal), és össze is állíthatjuk a süti alját és tetejét. Amint kihűlt mehet rá a porcukor és már kész is a csodalinzer. 🙂