fbpx

A generációkon átívelő összetartozás jegyében készült el Budapest legújabb falfestménye

Berlin művészi ábrázolása jelenik meg Budapesten, a VII. kerületi Akácfa utca 27. szám alatti ház tűzfalán; a festmény Németország újraegyesítésének 30. évfordulójának állít emléket a falfestmény.

A Justus Becker – alias COR – frankfurti művész és Benkő Katalin képzőművész által megálmodott, letisztult koncepció az összetartozásra és a generációkon átívelő segítségnyújtásra próbálja ráirányítani a figyelmet street art elemekkel.

 A berlini falon megjelenő békejel a fiatalokat szólítja meg, a műalkotás központi eleme, a három emberalak az összetartozást, a segítségnyújtást és a kettéválasztott ország egységét jelenítik meg. A háttérben berlini épületek stilizáltan láthatók, de az évforduló száma is feltűnik az alkotáson.

 A művészeti célú tűzfalfestmény a Német Nagykövetség és a Színes Város Csoport közös projektjeként jött létre. „Nagy örömmel tölt el, hogy ebben az évben a Színes Város Csoporttal együtt hozhattunk létre egy műalkotást Frankfurt am Main-ból, Budapest testvérvárosából származó művésszel. Ezekben a nehéz időkben különösen fontos, hogy kapcsolatot tartsunk a kreatív közeggel, így együtt kezelhetjük a járvány következményeit és támogathatjuk a kreatív iparágakat”, nyilatkozta Johannes Haindl német nagykövet.

„A járványra való tekintettel folyamatosan új kérdések merültek fel a több hónapos projekttervezés és előkészítés során. Az engedélyek megszerzése vagy az országba való belépés sokkal bonyolultabb volt, de a frankfurti és a budapesti érintettek elkötelezettségének és rugalmasságának köszönhetően minden akadályt sikerrel vettünk”, tette hozzá Megyeri András, a Színes Város Csoport alapítója.

Terveik szerint a projekt jövőre Frankfurtban folytatódik, ahol egy magyar alkotó készít falfestményt, emellett pedig fényfestési esemény is gazdagítja majd a német nagyváros kulturális programjait.

Nyitókép forrása: Pixabay