fbpx

Erő és kecsesség, így festenek a balerinák felülről fotózva

A díjnyertes légifotós, Brad Walls, más néven Bradscanvas új sorozatában a balettozás művészetét és a balerinák kecsességét örökíti meg úgy, ahogy azt eddig még sosem láthattuk.

Brad Walls a tehetséges fotós korábban már elbűvölte a világot Medencék felülről című sorozat légifelvételeivel. Akkor a fotós a tökéletesen megkomponált hűsítő medencék és uszodák formáinak, színének és textúrájának szépségére fókuszált. Most pedig a balettozás szépségére és a balerinák kecses mozdulataira koncentrált új sorozatában, melynek címe: „Ballerine de l’air”, amely fordításban annyit tesz, hogy Balerinák a levegőből. A projektet egyébként Olive Cotton: Teáscsésze balett című képe ihlette, melyhez Brad hónapokon át gyűjtötte az inspirációt.

A sorozat elkészítéséhez a fotós felkereste Montana Rubint, egy rangos ausztrál balett táncost, aki a jelenlegi koronavírus-járvány miatt nem lépett egyáltalán színpadra, így volt ideje részt venni a projektben. A közös fotósorozatot két teljesen ellentétes helyszínen kapták lencsevégre: az egyik egy kopár betonpadlós raktár volt, a másik pedig egy privát rendezvénytér festői mintájú padlólapokkal. A sorozat során a hagyományos balettpozíciókon át, kísérleti, kifejezetten a légi fotózáshoz passzoló pózokat is kipróbáltak a képekhez, melynek a végeredménye magáért beszél.

View this post on Instagram

Délicate • Supple movements with @montanarubin

A post shared by Brad Walls (@bradscanvas) on

Nyitókép forrása: Photo by Daria Rom on Unsplash