fbpx

Johnny Depp távozik a Legendás állatok című filmsorozatból

Johnny Depp nem önszántából nem ölti többet magára Gellert Grindelwald szerepét a Legendás állatok-filmsorozatban, a színészt a Warner Bros. filmstúdió kérte fel a távozásra.

Johnny Depp a követőinek Instagramon egy hivatalos közleményben elárulta, hogy a Warner Bros. kérésére adja vissza a produkció főgonoszának szerepét. Hozzátette, hogy tiszteletben tartja és egyetért a stúdió kérésével – számolt be a The Variety című filmes portál.

A színész távozása a Harry Potter-filmek előzménysorozatából mindössze néhány nappal azután történt, hogy a színész első fokon elvesztette a The Sun brit bulvárlap ellen rágalmazás miatt indított perét. A sztár azért perelte be a bulvárlapot, mert az „feleségverőként” írt róla. Depp azonban tagadta, hogy bántotta volna volt bármikor is, a nála 23 évvel fiatalabb Amber Heardöt. A színész megerősítette, hogy fellebbez az ítélet ellen.

 A Warner Bros. is megerősítette Depp távozását a sorozatból és köszönetet mondott a színésznek az eddigi munkájáért.  A stúdió szerint a széria harmadik részét már forgatják és Grindelwald szerepére új színészt keresnek. Az új epizód 2022 nyarán debütál világszerte a filmszínházakban. A stúdió ötrészesre tervezi a sorozatot. A családon belüli erőszakkal kapcsolatos állítások miatt a színész kiválasztása a szerepre már a kezdetektől fogva vitatott volt, ám J. K. Rowling és a Warner Bros. akkoriban kitartottak a döntésük mellett.

Nyitókép forrása: Photo by KoolShooters from Pexels