fbpx

Online elérhető tartalmakkal várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykert

A koronavírus miatti zárva tartás alatt a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai az állatkert hivatalos honlapján és közösségi média felületein számolnak majd be a kert lakóinak mindennapjairól.

Szerdától a koronavírus-világjárvány második hulláma miatt további intézkedésig minden magyarországi állatkert, így a a Fővárosi Állat- és Növénykert is zárva tart. Ahogy a tavaszi bezárás során, most is arra készülnek az állatkerti dolgozók, hogy az interneten keresztül közvetítsék az állatkerti élményeket.

Hanga Zoltán szóvivő elmondta: a következő hetekben a szokásosnál is több hírt, képes beszámolót és kisfilmet tesznek majd közzé az állatkert Youtube-csatornáján, Facebook-oldalán és weboldalán. Emellett rendszeresen készítenek és tesznek közzé majd olyan anyagokat, amelyekkel igyekeznek pótolni a tanulmányi csoportok állatkerti látogatásait és a zoopedagógiai foglalkozásokat. Az állatkert több kifutójánál is vannak webkamerák, ezeken keresztül az érdeklődők otthonról is megfigyelhetik az állatokat.

Photo by Javier Mazzeo on Unsplash

Az előre megvásárolt jegyek és bérletek érvényességének idejét az újbóli megnyitás után annyi nappal fogják majd meghosszabbítani, ahány napig nem fogadhat látogatókat a városligeti intézmény.

Az Állatkert idén már második alkalommal kénytelen bezárni a koronavírus-járvány miatt: tavasszal március 15-től május 19-ig, 66 napon át nem fogadhattak látogatókat. Ez az 1866 óta létező intézmény működésében komoly változást jelentett, hiszen ezt megelőzően 1994 tavasza óta minden nap nyitva állt a nagyközönség előtt, olyan pedig, hogy az Állatkert több mint egy hónapon át zárva volt, utoljára a második világháború idején fordult elő – olvasható a hivatalos közleményükben.

Bár az Állatkert szerdától átmenetileg nem fogad látogatókat, az intézmény a továbbiakban is működik. A szakemberek célja most is az, hogy az állatokról és a növényekről a zárt kapuk mögött is gondoskodjanak: a kertben élő kilencszáz különböző állatfaj több mint 10 ezer egyede, illetve a park növényei lehetőleg semmit ne érzékeljenek a rendkívüli helyzetből.

Nyitókép forrása: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert