fbpx

Vérfagyasztó videóval kampányol az IKEA a családon belüli erőszak ellen

A családon belüli erőszak kérdésének fontosságára fókuszáló kampányhoz forgatott kisfilm horrorfilmszerű jelenetekkel mutatja be, mit él át egy nő egy toxikus párkapcsolatban.

A kampány célja, hogy 2022-ig csökkentsék a családon belüli erőszak társadalmi elfogadottságát. Egy olyan márkaként, mint az IKEA, melynek küldetése, hogy a hétköznapokat szebbé tegye, fontos küldetése, hogy az otthon az emberek számára egy biztonságos hely lehessen.

„Magyarországon a családon belüli erőszak – különös tekintettel a nők elleni erőszakra – valóságos probléma. A nők 49%-nak volt már olyan kapcsolata, amelyben partnere szóban és lelkileg bántalmazta, és minden 5. nőt már fizikailag is bántalmazott a partnere.” – olvasható az IKEA honlapján.

A koronavírus pedig egyáltalán nem javított a már egyébként is elkeserítő helyzeten, az összezártság inkább csak tovább növelte a feszültséget, így márciusban a rendőrségen jelentett kapcsolati erőszaktevések száma hazánkba az átlag 33-ról 50-re nőtt. (G7.hu -Belügyminisztérium).

November 25-én tartjuk a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapját, ezért az IKEA ebben a hónapban kiemelten foglalkozik a témával. A NANE, a NeNa és a Fenestra partnerszervezetekkel együtt az IKEA kompetencia-fejlesztést és oktatást biztosít, elsősorban az áldozatoknak segítő szakmák képviselői számára. Valamint a vásárlók maguk is számos helyen találkozhatnak a kampány elemeivel, mind online, mind pedig az áruházban.

Az Örs vezér téri áruházban a kampány részeként november 12. és 15. között egy olyan installációval találkozhatnak, melyek mind a családon belüli erőszak különböző formáinak adnak szó szerint hangot. A vásárlóknak pedig egy falhoz rögzített telefon segítségével van lehetőségük fellépni a jelenséggel szemben. Az IKEA egyik célja a megfelelő edukálás a témával kapcsolatban, így ezen a falon többek között olyan információk is helyet kaptak, melyekkel segíteni tudunk majd egy potenciális áldozaton.

Nyitókép forrása: YouTube/IKEA