fbpx

Warwick-díjra esélyes Szabó Magda klasszikusa

A Warwick-díjra az idei évben hét könyv esélyes, köztük Szabó Magda örök klasszikusa, az Abigél is.

Warwick-díjjal a legjobb, angol nyelvű fordításban megjelent, női szerzők műveit ismerik el évről-évre. A győztes még novemberben kikerül a jelöltek közül, a díj mellé ezer font pénzbeli elismerés is jár a nyertesnek.

Az idei évben hét könyv szerepel azon a listán, akik esélyesek a díj elnyerésére, köztük kapott helyett Szabó Magda leghíresebb regénye, az Abigél.

Szabó Magda ifjúsági regénye 1970-ben jelent meg, népszerűsége azóta is töretlen, számos kiadása érhető el, tévésorozat és musical is készült már belőle az évek során. Szabó Magda az egyik olyan Kossuth-díjas magyar írónk, akinek számos műve nem csak hazánkban jelent meg, hanem sok más nyelven is elérhető hosszú ideje. Az írónő könyvei ennek köszönhetően külföldön is igen nagy népszerűségnek örvendenek, az egyik legtöbbet fordított magyar íróként tartják számon.

Az Abigél a magyart követően, először csehül jelent meg 1974-ben. Angolul az idei évben került kiadásra Len Rix fordítása által. Számára nem ez az első Szabó Magda mű, hiszen korábban a Katalin utcát is ő fordította le angol nyelvre, mely könyvet szintén jelölték már Warwick-díjra.

Kíváncsian várjuk az idei nyertest!

Nyitókép forrása: Fortepan / Hunyady József