fbpx

Kaktuszból készíti ”bőrcipőit” a Clae divatmárka

A Los Angeles-i székhelyű cipőmárka, a Clae bejelentette első kaktuszbőr cipőjének piacra dobását. A cipőt a a 2020-as Zöld Termék Díj nyertesével, a Desserto-val együttműködve alkották meg.

A „Bradley” névre keresztelt tornacipők 100% -ban organikus vegán kaktuszbőrből készültek, amelyet az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) és a PETA állatvédelmi alapítvány hagyott jóvá. A csomagolás pedig újrahasznosított kartonból készült, így az egész termék minden szempontból fenntartható alapanyagokból készült.

A cipőfűzők műanyag hulladékból származó újrahasznosított nejlonból készülnek, a cipő sarokrészei pedig nem mérgező és szintetikus neoprénből, a 100% -ban természetes talp pedig a Hevea fa latex nedvéből készülnek. A cipőmárka a kaktusznövények regenerálódására is gondolt, így a növények szüretelésére hat-nyolc havonta kerül sor egy mexikói organikus kaktuszültetvényen – az érett leveleket levágják, majd a napon kiszárítják. A cipők pedig ott helyben Mexikóban, Zacatecas államban készülnek.

A tornacipők fekete, zöld és fehér színben kaphatók, a Clae weboldalán 119 euróért, vagyis körülbelül 43 ezer forintért lehet előrendelni, különben a kiskereskedelmi ára 139 euró lesz.

Nyitókép forrása: Clae/Instagram