fbpx

Filmio néven indul a magyar alkotásokat bemutató online filmtár

Magyar alkotásokat bemutató, online filmtárat indít csütörtöktől a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmio néven, amelyen klasszikus, valamint a közelmúlt legjobb magyar alkotásai lesznek elérhetőek.

Filmio
Forrás: filmio.hu

A magyarországi streamingszolgáltatóknál elérhető magyar filmek sikerére alapozva indítja útjára az NFI Filmio nevű online videotár-szolgáltatását. Az NFI által megrendelt reprezentatív kutatásból az derült ki, hogy egyre nagyobb szerep jut a magyarországi streamingszolgáltatóknál a magyar tartalmaknak. Látható lesz többek között a Pogány madonna, a Kincsem, a Vuk, a Liza, a rókatündér, a Moszkva tér, a Körhinta, a Macskafogó.

A Netflixnél és az HBO GO-nál jelenleg 50-50, a Cinegónál 28 magyar produkció közül válogathatnak az előfizetők. A filmek népszerűségét igazolja, hogy ezeken a platformokon számos magyar film bekerült a legnézettebb alkotások aktuális listájára.

Művészfilmeket érhetők el Cinego portálon, amely több magyar filmforgalmazó összefogásával indult el ez év májusában. A jelenlegi kínálatban szereplő mintegy 250 filmből 30 magyar alkotás, a szolgáltató célja a magyar gyártású tartalmak folyamatos bővítése.

Nyitókép forrása: filmio.hu