fbpx

A 18 darabból álló fenntartható kapszulakollekciót már meg is lehet vásárolni.

Károly walesi herceg titulusából adódóan mindig elegánsan öltözködik, de a ruhatára köztudottan mégis kevesebb, de annál strapabíróbb darabokból lett összeállítva, ezzel is a fenntarthatóbb öltözködést támogatva. Az 1986-ban létrehozott alapítványának egyik célkitűzése a tradicionális kézműves szakmák támogatása, így ennek szellemében fogott össze a The Prince’s Foundation a Yoox Net-a-Porter csapatával, és egy olyan közös kollekciót álmodtak meg, ahol az Egyesült Királyság és Olaszország gazdag textilgyártásának és feldolgozásának hagyományait megőrizve, abba egy modern és fenntarthatóbb csavart beletéve, alkotnak meg környezettudatos ruhadarabokat.

A 18 darabból álló kapszulakollekciót Olaszországból és az Egyesült Királyságból származó divathallgatók és friss diplomások alkották meg, melynek darabjai egyszerre klasszikusak és modernek. A kollekcióban helyet kaptak a kasmír bomber kabáttól kezdve, a redőzött selyem midiruhákon át, a kiegészítőkig szinte minden funkcionális ruhadarab, melyek egyszerre kifinomultak és időtállóak.

Igaz, hogy Károly herceg maga nem vett részt kifejezetten a kollekció tervezésében, a projekt során végig koordinálta a folyamatokat. A walesi herceget különösképp a hallgatók által kifejlesztett gyártási folyamatok és az általuk előállított munka színvonala nyűgözte le. A herceg kollekciójával együtt kiadott nyilatkozatában azt írta, hogy hatalmas benyomást tettek rá az Egyesült Királyság és Olaszország kézműveseinek legújabb generációjának erőfeszítései, ötletei és jövőképe.

Mint minden más kezdeményezésnek ebben az évben, ennek a projektnek is számításba kellett vennie a koronavírus-járvány okozta kellemetlenségeket, de a tervezőcsapat rugalmasan, WhatsApp-on és videohívásokon keresztül kommunikálva, gyorsan alkalmazkodott az új normákhoz és dobta piacra a kollekcióját, melyet online már meg is lehet vásárolni.

Nyitókép forrása: Photo by ready made from Pexels