fbpx

Mesésen finom Néró teasütemény, házi eperlekvárral

A teasütemények közül a klasszikus Néró igazán megunhatatlan. Elkészítése nem túl bonyolult, cserébe íze mennyei. A klasszikus Néró sárgabaracklekvárral készül, viszont jelenlegi receptben házi eperlekvárral tesszük még különlegesebbé.

Hozzávalók:

A tésztához:

250g liszt
5db tojássárgája
150g vaj
150g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1db citrom resztelt héja

A töltelékhez:

Házi eperlekvár

A díszítéshez:

Étcsokoládé

Néró teasütemény – Forrás: Mézédes Kísértés

Elkészítés:

A vajat kihabosítom a porcukorral, vaníliás cukrorral, sóval, citromhéjjal. Hozzákeverem a tojássárgáját 2 részletben és közben habosítom tovább. Majd az átszitált lisztet apránként fakanállal elkeverem benne.

Simacsöves nyomózsákkal kb.3cm átmérőjű félgömböket nyomok a sütőpapírral fedett tepsire. 180 fokon kb.10-12 perc alatt megsütjük. Kb. 30 db kész teasütemény lesz ebből a mennyiségből.

Eperlekvárral (vagy bármilyen tetszőleges ízű lekvárral) összetapasztom a kihűlt félgömböket párosával. A díszítéshez étcsokoládét olvasztunk és fecskendezéssel tetszőleges csíkokat húzok a tetejére.

További isteni receptekért kövessétek be a Mézédes Kísértést Instagramon és Facebookon.