A teasütemények közül a klasszikus Néró igazán megunhatatlan. Elkészítése nem túl bonyolult, cserébe íze mennyei. A klasszikus Néró sárgabaracklekvárral készül, viszont jelenlegi receptben házi eperlekvárral tesszük még különlegesebbé.
Hozzávalók:
A tésztához:
250g liszt
5db tojássárgája
150g vaj
150g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1db citrom resztelt héja
A töltelékhez:
Házi eperlekvár
A díszítéshez:
Étcsokoládé

Elkészítés:
A vajat kihabosítom a porcukorral, vaníliás cukrorral, sóval, citromhéjjal. Hozzákeverem a tojássárgáját 2 részletben és közben habosítom tovább. Majd az átszitált lisztet apránként fakanállal elkeverem benne.
Simacsöves nyomózsákkal kb.3cm átmérőjű félgömböket nyomok a sütőpapírral fedett tepsire. 180 fokon kb.10-12 perc alatt megsütjük. Kb. 30 db kész teasütemény lesz ebből a mennyiségből.
Eperlekvárral (vagy bármilyen tetszőleges ízű lekvárral) összetapasztom a kihűlt félgömböket párosával. A díszítéshez étcsokoládét olvasztunk és fecskendezéssel tetszőleges csíkokat húzok a tetejére.
További isteni receptekért kövessétek be a Mézédes Kísértést Instagramon és Facebookon.