fbpx

November 25-én, a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján szemléletformáló videóval kampányol az Ökumenikus Segélyszervezet.

Hazai hírességek bevonásával készített kampányt az Ökumenikus Segélyszervezet, melynek célja a bántalmazás minden formája ellen való fellépés. A kampány részeként a szervezet létrehozott egy Facebook és Instagram oldalt is, ahol „sokszínű és minőségi tartalmak érhetőek el a kapcsolati erőszak érintettjeinek, áldozatainak. A segítésében évtizedes tapasztalattal rendelkező szakértők, a krízisambulanciákon dolgozó munkatársak felelnek.”

A közösségi oldalakon és a weboldalon megosztott információk mind gyakorlati tapasztalatokon alapuló tanácsokat nyújtanak, azoknak akik első kézből élték át a kapcsolati erőszak bármely formáját, valamint azoknak, akik a környezetükben tapasztalnak ilyen és ehhez hasonló bántalmazást. „Az oldalakkal szervezetünk célja, hogy párbeszédet indítsunk el a témában, így a követők közé várunk téged is, ha tenni szeretnél a kapcsolati erőszak ellen. Ehhez úgy tudsz a legjobban hozzájárulni, ha megosztásokkal segítesz, hogy a szemléletformáló és segítő üzenetek minél többekhez eljuthassanak” – olvasható a honlapon.

Sztárok az erőszak ellen

Az Ökumenikus Segélyszervezet az egész kampányt egy figyelemfelkeltő videóval indított útjára, melyhez ismert embereket kértek fel, hogy osszák meg, melyek azok a dolgok, amik szerintük „nem férnek bele semmilyen kapcsolatba, nem egyeztethetők össze a szeretet fogalmával”. A kampányhoz csatlakozott Szabados Ágnes, Iszak Eszter, Katus Attila, Kárpáti Rebeka, Lékai-Kiss Ramóna, Mádai Vivien, Nagy Ervin, Vastag Csaba, Wolf Kati és BeniiPowa.

Nyitókép forrása: segelyszervezet.hu