fbpx

Online kiállítás nyílt a világ legdrágább lopott festményeiből

A Samsung jóvoltából virtuálisan elérhetőek többek között Monet, Van Gogh és Cézanne ellopott festményei.

Noha jelenlegi tartózkodási helyük még mindig rejtély, a világ 12 legértékesebb elveszett festménye mégis látható a Samsungnak jóvoltából megrendezett online kiállításon. A művészeti bűnözés szakértőjével és a The Association for Research into Crimes Against Art (ARCA) alapítójával Noah Charney-val közösen létrehozott kiállítás célja, hogy újból felhívja a figyelmet ezekre a művekre annak érdekében, hogy végre rájuk találjanak.

Igaz, hogy a Missing Masterpieces (Hiányzó Remekművek) című kiállítás fő célja, hogy demonstrálja a Samsung új HD felbontású televízióinak képességeit, mégis a szervezők azt is remélik, hogy a virtuális kiállítás hosszú távú erőfeszítéseinek hála segíthetnek ezeknek a műveknek a felkutatásában.

„Az ellentmondásos médiajelentésektől kezdve, a spekulációig a hírcsatornákban – a nyomok mindenhol ott vannak” – áll Noah Charney hivatalos közleményében. „De az információk mennyisége feldolgozhatatlan lehet. Ebben segíthet a technológia és a közösségi média azáltal, hogy összehozzák az embereket a keresés elősegítésére. Nem ismeretlen, hogy egy online ártalmatlan tipp az a kulcs, amely az ügyet megoldja.”

Nyitókép forrása: Photo by Daria Shevtsova from Pexels