fbpx

A tokaji aszús hordókban készült a különleges prémium rumot a kolumbiai Dictador luxusmárka egy magyar borásszal összefogva készítette el. A Dictador 2 Masters Royal Tokaji 1977 névre keresztelt ital a világ legelső tokaji hordóban érlelt rumja.

A díjnyertes Dictador 43 éves rumja eddig összesen hét ehhez hasonló kollaborációba került már bele, így jártak már Bordeaux-i pezsgő, illetve bor pincészetbe, francia konyakos hordókba vagy éppen skót whiskey lepárlóba, hogy mindenhol a legkülönlegesebb italok jegyeivel, a legjobb mesterek felügyeletével teljesedhessen ki ez az izgalmas aromájú rum. Most elsőként került a rum Magyarországra, ahol a hungarikumnak számító Tokaji 6 puttonyos aszút tároló hordókban nyerte el a végleges formáját, Kovács Zoltán, a Royal Tokaji borásza felügyelete alatt.

Dictador 2 Masters Royal Tokaji 1977 – a világ legelső tokaji hordóban érlelt rumja

A rumot 1977 óta érlelték Kolumbiában egy amerikai tölgyfahordóban, mielőtt idén januárban hosszú utazás után megérkezett volna Magyarországra, ahol további hét hónapig érlelődött a Royal Tokaji Borászat 12 éves, 300 literes zempléni tölgyfahordójában. A hordóban a rum átfejtése előtt két évig 6 puttonyos Tokaji aszú volt, így az érlelésnek köszönhetően a rum immáron magán viseli a magyar hungarikum jellegzetes ízjegyeit is.

A prémium italból mindössze 500 üveg készült, mindegyiket Tokajban palackozták. A sorszámozott palackok üvegcímkéjét Hernan Parra és Kovács Zoltán ujjlenyomata díszíti, igazolva a rum egyediségét is. Emellett a díszdoboz belsejében a 2 Masters Certificate található, mely biztosíték a termék eredetéről és minőségéről. Ez a felső kategóriás prémium rum azoknak az ínyenceknek készült, akik szeretik megadni a módját egy-egy alkalom megünneplésének, értékelik a ritka, megismételhetetlen pillanatokat és szívesen őrzik azt lassan ízlelgetve, minden másodpercét kiélvezve, egy nemes ital kíséretében