fbpx

A design összehoz: magyar művészek alkotásaival jótékonykodik a Levi’s®

A Levi’s® hat magyar fiatallal közösen alkotta meg a Trucker dzsekikből álló kapszulakollekcióját. A bevétel teljes összegét az Autistic Art Alapítványnak ajánlották fel.

Az Autistic Art Alapítvány 2020 júniusában, a koronavírus-járvány közepén egy egyedülálló online aukció keretében kortárs művészek és autista fiatalok munkái kerültek elárverezésre. A befolyt összeget az autista lakóotthonokat, a magyar kortárs művészeket és magyar galériákat támogatta. A most is tomboló járvány súlyosan érinti azokat „az intézményeket, amelyek autizmussal, illetve halmozott fogyatékkal élő embertársainkról gondoskodnak. Ezek az intézmények most – sajnos sok esetben szó szerint- a túlélésért küzdenek. Most van a legnagyobb szükségük az összefogásra, segítségnyújtásra – olvasható az Autistic Art Alapítvány honlapján.

A körülményekre való tekintettel, ismét online jótékonysági aukcióra keretein belül lehet licitálni, december 3-án 09:00-tól december 10-ig 18:00 óráig. Az aukció során licitálni lehet többek közt arra a Levi’s® Trucker farmerdzsekikből álló kollekcióra, melyet hat hazai kortárs művész alkotott meg. Az egyedülálló városi kiállításon bemutatott dzsekik Baráth Áron, Bereczki Kata, Klement Csaba, Kiss Miklós, Labrosse Dániel és Pápay Fanny munkáit mutatják be Budapest belvárosában: november 4-e és 30-a között láthatók a Kristóf téren, a Fővám téren és a Károly körúton.

„A Trucker dzseki évtizedek óta a művészek generációinak szolgál egyszerre egyenruhaként és kreatív felületként” – nyilatkozta Szkiba István, a Levi’s® magyarországi és görögországi operatív vezetője. „Ez a kollaboráció egyrészt tisztelgés a márka öröksége előtt, másrészt pedig a magyar kreatív közösség ünneplése.”

Fotók: Fromm Balázs