fbpx

Erdős Virág versével te is segíthetsz a hajléktalanokon

Erdős Virág verse segít megjegyezni azt a számot, ami a legnagyobb segítség lehet télvíz idején a kiszolgáltatottaknak.

A hajléktalanokon segítő Menhely Alapítvány téli kampányában arra szólítank fel, hogy figyeljünk oda egy kicsit jobban a saját környezetükben. Főleg a hajlék nélkül, nehéz körülmények között élő, vagy a szomszédságban ismert magányos emberekre, hiszen ebben az időszakban ők vannak a legjobban kiszolgáltatva a kegyetlen időjárási viszonyoknak.

„Budapesten a Fővárosi Önkormányzat támogatásából működő téli krízisprogramok idén is időben el tudtak indulni, így 24 órában Diszpécser Szolgálat, Krízisautó, és speciális utcai szolgálatok is segítenek az elesetteken. A Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálata napi 24 órában fogadja a bejelentéseket a veszélyeztetett helyzetben lévő emberekről, a +36 1 338 4186-os telefonszámon” – olvasható a Menhely Alapítvány hivatalos honlapján.

Erdős Virág: Ezt telefonálás közben kell mondani, télenKöszönjük! 💙

Közzétette: Menhely Alapitvany – 2020. november 26., csütörtök

A +36 1 338 4186-os telefonszám megjegyzésére írt egy fülbemászó költeményt Erdős Virág kortárs költő. Az erre számra beérkező hívásokra az alapítvány diszpécser szolgálata krízisautót, utcai, vagy speciális utcai szolgálatokat küld a rászorultakhoz. „A segítők elsődleges célja, hogy mindenki a számára legmegfelelőbb elhelyezéshez jusson. Budapesten 19 szállásnyújtó intézmény, közel 2000 férőhellyel várja a segítségre szorulókat. Országosan mintegy 4500 férőhely áll rendelkezésre éjjeli menedékhelyeken. Aki kényszerűségből e szállásokon szeretné lehajtani a fejét, azt befogadják az intézmények” – olvasható a honlapon.

Nyitókép forrása: Dimi Katsavaris on Unsplash